Επικαιροτητα

5/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

CHALKIDA WEATHER

Γιάνης Βαρουφάκης: Τακτική της Ευρώπης το "παρατείνω και προσποιούμαι"


Νέα κριτική ασκεί ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Ευρώπη μέσω της συνέντευξης του στο Bloomberg,καθώς υποστηρίζει πως οι δανειστές χρησιμοποιούν την χαρακτηριστική τακτική του «extend end pretend» (παρατείνω και προσποιούμαι)...Ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας συνεχίζει λέγοντας πως το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε και η Ευρώπη αποφάσισε να προσποιείται ότι αυτό δεν συνέβη χορηγώντας ρευστότητα, προσποιούμενη ότι είναι πρόβλημα ρευστότητας ενώ ήταν ένα πρόβλημα φερεγγυότητας. Αν συνεχίσουμε να ανεβάζουμε την χιονόμπαλα προς την κορυφή του λόφου, στο τέλος θα μας πλακώσει σαν χιονοστιβάδα, προειδοποίησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε πως υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στην Άγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσον αφορά τη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος.

Τέλος ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως το ελληνικό χρέος ειναι μη βιώσιμο από το τέλος του 2009.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ

Τον Ντόναλντ Τραμπ και την οικονομική του πολιτική σχολιάζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, εκτιμώντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ρισκάρει με την πρόκληση μιας κρίσης χρέους στις ΗΠΑ ανάλογης με αυτή που ήδη βιώνει η Ευρώπη.

«Η μεγάλη μου ανησυχία είναι ότι ο Τραμπ και οι εξαγγελίες του για την οικονομία δεν έχουν λογική», δήλωσε στο Bloomberg TV ο πρώην υπουργός Οικονομικών, εκτιμώντας συγκεκριμένα ότι το πλάνο Τραμπ για δαπάνες 1 τρισ. δολαρίων δεν έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και θα οδηγήσει το έλλειμμα στα ύψη, εφόσον όλο το σχέδιο συνδυαστεί με τις φοροαπαλλαγές τις οποίες θέλει να προχωρήσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια