Πρωτομαγιά 2017: Το μπλοκ της ΛΑ.Ε έσπασε τον κλοιό και έφτασε στην πόρτα του Hilton (vid)

Πολιτική, Πρωτομαγιά 2017, ΛΑΕ, Αριστερά,

Μαζικό και αγωνιστικό υπήρξε το πρωτομαγιάτικο μπλοκ της ΛΑ.Ε ,στην Πατησίων και Χαλκοκονδύλη, το οποίο ακολουθείτο από το ΜΕΤΑ και Πρωτοβάθμια Σωματεία, ενώ στην συνέχεια έδινε το παρόν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.



Η μαζική, αγωνιστική και ενωτική συμμετοχή, κάτω από τις σημαίες της ΛΑ.Ε, σημειώθηκε, παρά το γεγονός ότι η προσυγκέντρωση της ΛΑ.Ε στην Πατησίων και Χαλκοκονδύλη αποσιωπήθηκε και δεν προαναγγέλθηκε απόλυτα συνειδητά από όλα, σχεδόν, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του ψεύδους, της παραπληροφόρησης, της εθελοδουλίας και της παράδοσης της χώρας.

Να προσθέσουμε, επίσης, ότι στο μπλοκ της ΛΑ.Ε συμμετείχε αγωνιστικά με πανό και η Κοινότητα Παλαιστινίων της Αθήνας, η οποία κρατούσε μια πελώρια σημαία της ηρωικής Παλαιστίνης.

Ως γνωστόν, με κοινή απόφαση της ΛΑ.Ε και των Παλαιστινίων, το κοινό τους μπλοκ θα πήγαινε πορεία, όπως και έγινε, μέχρι την Πρεσβεία της εγκληματικής ηγεσίας του Ισραήλ, στην Κατεχάκη, με στόχο την αλληλεγγύη στους 1200 Παλαιστίνιους αγωνιστές απεργούς πείνας στις φυλακές των γερακιών του Ισραήλ.

Το μπλοκ της ΛΑ.Ε έξω από την πόρτα του Hilton


Το μπλοκ της ΛΑ.Ε, μόλις έφτασε έξω από το Hilton, στο οποίο εκείνη την ώρα οι υπάλληλοι οικονομικοί υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα ”έκλειναν” πραξικοπηματικά το τέταρτο καταστροφικό μνημόνιο της χαριστικής βολής, αιφνιδίασε τις δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ, έσπασε τον αστυνομικό κλοιό, μπήκε στην είσοδο του Ηilton και ανεκόπη από τις δυνάμεις των ΜΑΤ μόλις έξω ακριβώς από την κυλιόμενη πόρτα του Hilton, λίγο πριν μπει για τα καλά μέσα στο ξενοδοχείο.

Στην πόρτα του Hilton έγιναν συμπλοκές των διαδηλωτών με τα ΜΑΤ, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλα στελέχη της ΛΑ.Ε στην πρώτη γραμμή να απωθούνται βίαια , χωρίς, όμως, οι αγωνιστές του μπλοκ να κάνουν ούτε βήμα πίσω.

Το τραγικό είναι ότι με το μπλοκ της ΛΑ.Ε στην πόρτα του Hilton και μπροστά τους τα ΜΑΤ, το ξενοδοχείο περικυκλώθηκε εκείνη την ώρα σε χρόνο μηδέν από αναρίθμητες αστυνομικές κλούβες.
Οι αγωνιστές της ΛΑ.Ε βρέθηκαν έτσι εγκλωβισμένοι μπροστά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και πίσω από τις κλούβες.

Απτόητοι, όμως, φώναζαν συνεχώς συνθήματα όπως:

Με μέτωπο λαέ (ΛΑ.Ε) σήκω και πολέμα, ΕΕ και ΔΝΤ σου πίνουνε το αίμα”, ”Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο Αλέξη ποιος θα μπει”, ”Λαέ μπορείς, μπορείς να τους νικήσεις, δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσεις”, κλπ κλπ.

Μπροστά στην πόρτα του Ξενοδοχείου, ο Παναγ. Λαφαζάνης έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
”Από το Hilton κυβερνάται η χώρα και όχι από τους παραδομένους υπαλλήλους του Μαξίμου.
Η Ελλάδα είναι υπό κατοχή.

Βρίσκεται σε μνημονιακή κατοχή και στη χώρα κυριαρχεί μια μνημονιακή χούντα δια των εγχώριων υπαλλήλων της.

Αυτήν την ώρα μέσα στο Hilton, το νεοαποικιακό κουαρτέτο επιβάλλει πραξικοπηματικά, παράνομα και αντισυνταγματικά, σε μια παραδομένη και προδοτική κυβέρνηση ένα τέταρτο καταστροφικό μνημόνιο, που θα επιφέρει την χαριστική βολή στον τόπο.

Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς είναι να φύγουμε από τον καναπέ και την κοινωνική αφασία.

Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς είναι να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε.

Το Πρωτομαγιάτικο μήνυμα είναι κάλεσμα για εθνική, κοινωνική, λαϊκή και εργατική απελευθέρωση.”
Στο μπλοκ της ΛΑ.Ε έδωσαν το παρόν, πέραν του Παναγ. Λαφαζάνη, όλα τα κεντρικά στελέχη της ΛΑ.Ε και πολλά στελέχη της Αριστεράς και συνδικαλιστές και με κάθε επιφύλαξη και εκ των προτέρων συγνώμη για όποιες παραλείψεις, σημειώνουμε: τον Δημ. Στρατούλη, την Νάντια Βαλαβάνη, τον Στάθη Λεουτσάκο, τον Δημήτρη Σαραφιανό, τον Παναγ. Σωτήρη, τον Κώστα ήσυχο, τον Παναγ. Μαντά, τον Γιάννη Τόλιο, τον Γιάννη Δούκα, την Σόφη Παπαδόγιαννη, την Δεσ. Σπανού, τον Δημ. Κοντό, την Μαρία Μπόλαρη, τον Βασ. Πριμικήρη, την Μάνια Μπαρζέφσκι, τον Νίκο Γαλάνη και φυσικά την ψυχή του παλμού και των συνθημάτων στην διαδήλωση, τον Τάσο Μαυρόπουλο.

Το μπλοκ της ΛΑ.Ε και των αγωνιστών, το οποίο ξεκίνησε από την Πατησίων και την Χαλκοκονδύλη και με συνθήματα έφτασε στο Σύνταγμα, πέρασε από τη μνημονιακή υποδουλωμένη Βουλή, η οποία έχει καταρρεύσει καταντήσει κέντρο μνημονιακής αυθαιρεσίας, συνέχισε στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα και φεύγοντας από το Hilton, κατευθύνθηκε ακούραστο, μαζί με τους Παλαιστίνιους διαδηλωτές, στην πρεσβεία των ιεράκων του Ισραήλ στην Κατεχάκη, η οποία ήταν πολιορκημένη από ΜΑΤ και αστυνομικές κλούβες.

Έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, ο Παναγ. Λαφαζάνης και οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την βάρβαρη Ισραηλινή κατοχή, την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων αγωνιστών κρατουμένων και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς πείνας Παλαιστίνιους κρατούμενους από το εγκληματικό Ισραηλινό καθεστώς.

Σε δηλώσεις του και ομιλία του στους συγκεντρωμένους, ο Παναγ. Λαφαζάνης απαίτησε ”Λευτεριά στους Παλαιστίνιους κρατουμένους, Λευτεριά στην Παλαιστίνη αλλά και Λευτεριά στην Ελλάδα.
Η επόμενη Πρωτομαγιά να βρει την Παλαιστίνη λεύτερη και την Ελλάδα απαλλαγμένη από την μνημονιακή κατοχή, την λιτότητα και απελευθερωμένη από την φυλακή του ευρώ και τα δεσμά της ΕΕ.”

Αρνητική η διαίρεση σε πολλές πορείες


Ανένταχτοι αγωνιστές της Αριστεράς αλλά και στελέχη της ΛΑ.Ε τόνιζαν ότι είναι αρνητικό το γεγονός ότι για άλλη μια φορά και παρά την πρωτοφανή ένταση της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη, με τα νέα βάρβαρα μέτρα του προωθούμενου από τους δανειστές και την κυβέρνηση 4ου μνημονίου να καθαρογράφονται σε παρασυνάξεις στο Hilton, δεν έγινε δυνατός, με ευθύνη κυρίως του ΠΑΜΕ, ο ενωτικός ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς από όλες τις ταξικές αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Σήμερα, ήταν αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε μια ενωτική και μαζική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και πορεία, η οποία, εάν λάβουμε υπόψη μας και τη μεγάλη συμμετοχή στις σημερινές διαφορετικές συγκεντρώσεις, θα ήταν πραγματικά μεγαλειώδης και θα μπορούσε, ίσως, να γίνει και αφετηρία ανατρεπτικών εξελίξεων.

Απορίες προκάλεσε, επίσης, το γεγονός ότι ορισμένες συνδικαλιστικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις δεν συνέχισαν την πορεία τους μέχρι το Hilton και μετέπειτα στην Αμερικάνικη και Ισραηλινή Πρεσβεία.

Τα στελέχη αυτά, τόνιζαν, πάντως, ότι ο αγώνας συνεχίζεται, μετά την αγωνιστική φετινή Πρωτομαγιά, πιο ενωτικά, πιο πλατιά και πιο μαχητικά και γρήγορα θα τροφοδοτήσει πολύ μεγάλα κύματα λαϊκών αντιδράσεων.

Συγκεντρώσεις πορείες και στη Θεσσαλονίκη


Με συγκεντρώσεις και πορείες οι εργαζόμενοι Θεσσαλονίκης τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά, διαδηλώνοντας ενάντια στα μνημόνια, την λιτότητα,, τις ιδιωτικοποιήσεις, το ευρώ και την ΕΕ.
Να σταματήσει ο κατήφορος και οι μνημονιακές πολιτικές”, ζήτησαν πολλοί ομιλητές στις συγκεντρώσεις.

”Λένε ακόμη μια φορά πως είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή ξεπουλήματος. Τη ΕΛΒΟ, της ΟΣΕ των ΕΛΤΑ, της ΕΒΖ, των λιμανιών και της ΕΥΑΘ”.

Συγκέντρωση στην Καμάρα πραγματοποίησαν τα ”πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα”.

Το μαζικό και αγωνιστικό μπλοκ της ΛΑ.Ε Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκε νωρίτερα στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια συμπορεύτηκε με διαδηλωτές, Σωματεία και οργανώσεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που ξεκίνησαν από την Καμάρα την πορεία τους, η οποία πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους και κατέληξε στο Μνημείο του Εργάτη, μπροστά στο ΕΚΘ.

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου