ΣΥΑΠΕ: Συγκέντρωση στις 27 Ιούνη ενάντια στο νέο «Καλλικράτη»

Κοινωνία, ΣΥΑΠΕ, ΟΣΥΑΠΕ,

Συγκέντρωση στις 27 Ιούνη, στις 7.30 π.μ., στο κτίριο Συγγρού 80-88, θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΑΠΕ), αντιδρώντας στο νέο «Καλλικράτη» που έρχεται, με βάση την ψήφιση του 4ου μνημονίου... 


Συγκέντρωση στις 27 Ιούνη, στις 7.30 π.μ., στο κτίριο Συγγρού 80-88, θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΑΠΕ), αντιδρώντας στο νέο «Καλλικράτη» που έρχεται, με βάση την ψήφιση του 4ου μνημονίου. Ταυτόχρονα θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέες συγκεντρώσεις και απεργιακή κινητοποίηση που θα προκηρύξει η Ομοσπονδία (ΟΣΥΑΠΕ) με την κατάθεση του νέου «Καλλικράτη».

«Φτάνει πια. Δεν ανεχόμαστε άλλο κυβέρνηση και περιφερειάρχες να υποβαθμίζουν βασικές πλευρές της ζωής μας, να τσαλαπατούν δικαιώματά μας, να μας φορτώνουν συνεχώς με βάρβαρα μέτρα», αναφέρει ο ΣΥΑΠΕ, επισημαίνοντας ότι «η συνέχιση της “απαγόρευσης” των προσλήψεων και η μείωση των ΚΑΠ με το 4ο Μνημόνιο θα χειροτερέψει κι άλλο την κατάσταση».

«Ξέρουμε -συνεχίζει ο ΣΥΑΠΕ- ότι ο νέος “Καλλικράτης” που έρχεται θα χειροτερεύσει παραπέρα τις εργασιακές μας σχέσεις, τις παρεχόμενες προς τα λαϊκά στρώματα υπηρεσίες, θα ενισχύσει την ανταποδοτικότητα και τις εκχωρήσεις - ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Περιφερειών».

«Δεν πάει άλλο», καταλήγει ο Σύλλογος, «να παραπέμπουν χρόνια αιτήματά μας στις καλένδες …της ανάπτυξης, να κάνουν ότι δεν ακούνε τις διαμαρτυρίες μας. Παίρνουμε τις ζωές στα χέρια μας. Οργανώνουμε τη δράση μας - τις κινητοποιήσεις μας»(στο συνημμένο το διεκδικητικό πλαίσιο).

Επίσης ο ΣΥΑΠΕ καλεί την Περιφέρεια Αττικής να πάρει θέση και να απαντήσει στις περιπτώσεις που στελέχη της Διοίκησης απειλούν τους εργαζόμενους με πειθαρχικές διώξεις ή με ΕΔΕ γιατί απέχουν από την αξιολόγηση.

Απειλές στους εργαζόμενους για την «αξιολόγηση» 

 

«Η συνδικαλιστική δράση δεν ποινικοποιείται ούτε διώκεται πειθαρχικά» επισημαίνει ο ΣΥΑΠΕ, τονίζοντας:

«Ο νόμος της αξιολόγησης δεν χρυσώνεται - Οι εργαζόμενοι δίνουμε μαζικά τη δική μας απάντηση. Η απεργία - αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης είναι “υποχρέωση" όλων μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απειλεί και να τρομοκρατεί συναδέλφους Καταγγέλλουμε στελέχη της Διοίκησης που γίνονται “βασιλικότεροι του βασιλέως” και με το καρότο της πιθανής λήψης θέσης ευθύνης στο μέλλον και το μαστίγιο των πειθαρχικών διώξεων και των κυρώσεων γενικότερα διαφημίζουν ως καλό το νόμο της αξιολόγησης!

Σε αυτή τη λογική και πρακτική κατέφυγε ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου του Βόρειου Τομέα Αθήνας, που εκτός των άλλων με έγγραφό του προς τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, κάνοντας μνεία διατάξεων του Πειθαρχικού Δικαίου τους “εντέλλει να ενημερώσουν ατομικά, αυθημερόν εγγράφως και ενυπόγραφα την υπηρεσία… (για κάθε) ενέργεια”.

Μπορεί βέβαια να αποτελούν οικτρή μειοψηφία αυτοί που προσπαθούν άμεσα και έμμεσα να πειθαναγκάσουν τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, όμως η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να δώσει απάντηση. Αποδέχεται τις απειλές και την τρομοκρατία; Δέχεται το “εντέλλεσθε” και την καταπάτηση βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων; Δέχεται να απειλούν τους εργαζόμενους με πειθαρχικές διώξεις ή με ΕΔΕ (άλλη διευθύντρια), γιατί απέχουν από την αξιολόγηση; Γιατί δεν «βάζει φρένο» σε αυτές τις πρακτικές; Την καλούμε να πάρει θέση» (στο συνημμένο η ανακοίνωση του ΣΥΑΠΕ).

Επιλλεκτική μοριοδότηση 

 
Τέλος, ο ΣΥΑΠΕ απαιτεί από την Περιφερειακή Αρχή, τα αρμόδια υπουργεία και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης να πάρουν θέση και να απαντήσουν στις καταγγελίες υπαλλήλων που πληθαίνουν «ότι οι διευθυντές τους δεν τους επιτρέπουν, χωρίς βάσιμη αιτιολογία, τη συμμετοχή τους σε μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά προγράμματα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ)».

«Η άρνηση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση σήμερα, που δρομολογούνται διαδικασίες επιλογής για θέσεις ευθύνης», αναφέρει ο ΣΥΑΠΕ, τονίζοντας ότι «κάποιοι διευθυντές βαφτίζουν “υπηρεσιακές ανάγκες” την πρόθεσή τους να μείνουν με λιγότερα από αυτούς μόρια οι υπάλληλοι ή προσπαθούν να καθορίσουν το ποιος υπάλληλος θα μοριοδοτηθεί πιο πολύ».

«Η επιλογή για θέσεις ευθύνης βασίζεται σε σημαδεμένα χαρτιά», καταλήγει ο ΣΥΑΠΕ, «αφού μοριοδοτεί όχι μόνο τη μετά από “ανάθεση” εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, την “αξιολόγηση”, τη “συνέντευξη”, αλλά και τη “συμμετοχή σε σεμινάρια”, διαδικασία που ελέγχεται από τους διευθυντές»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου