Τραμπ: Δέχομαι τα συμπεράσματα των υπηρεσιών πληροφοριών για Ρωσία, αλλά...

Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ,

«Οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία δεν ήταν ποτέ τόσο κακές, όμως βελτιώθηκαν και μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερες στο μέλλον»

Ένα βήμα πίσω, από τις δηλώσεις του κατά τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τη Δευτέρα έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δηλώσεις του από το Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποσαφήνισε ότι αποδέχεται τα συμπεράσματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του ‘16, τις εμπιστεύεται και τις στηρίζει.

Παρότι αναγνώρισε όμως ότι όντως υπήρξε ανάμειξη της Ρωσίας κατά την προεκλογική περίοδο, εντούτοις επέμεινε στη θέση του ότι οι ενέργειες της Μόσχας δεν είχαν καμία επίπτωση στο αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα κινηθεί «πιο επιθετικά» ώστε να αποκρούσει τυχόν προσπάθειες ανάμειξης στις εκλογές του 2018 για την ανανέωση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Τραμπ αντιμετώπισε σφοδρή κριτική από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς, όταν άφησε να φανεί ότι υιοθετεί τον ισχυρισμό του Πούτιν ότι η Ρωσία δεν παρενέβη στις εκλογές, και οι διευκρινίσεις του φαίνεται να σηματοδοτούν μερική αναδίπλωση από τη στάση αυτή.

«Οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία δεν ήταν ποτέ τόσο κακές, όμως βελτιώθηκαν και μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερες στο μέλλον» επέμεινε δε.

Ο αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι συζήτησε με τον ρώσο ομόλογό του τις εστίες έντασης στη Μέση Ανατολή, και είπε ότι ελπίζει ότι σε κάποιο σημείο το Ιράν θα τον καλέσει και θα πει «ας κάνουμε μια συμφωνία».
Είπε επίσης ότι συζήτησε με το ρώσο πρόεδρο την προοπτική της μείωσης των πυρηνικών όπλων παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου