Παγκόσμια κατακραυγή για την επίθεση στην Υεμένη - Για «νόμιμη στρατιωτική επιχείρηση» μιλάει η Σ. Αραβία. (vid)

Σαουδική Αραβία, Υεμένη,

Την ώρα που η Σαουδική Αραβία αναφέρει ότι η επίθεση σε λεωφορείο στην Υεμένη ήταν μία «νόμιμη στρατιωτική επιχείρηση», οι σοροί 50 ατόμων επί το πλείστον παιδιών ηλικίας κάτω των 15 ετών μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της επαρχίας Σααντά..


H επίθεση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη με τραγικό απολογισμό 29 νεκρά παιδιά σε σχολικό λεωφορείο έφερε την άμεση αντίδραση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητά ενδελεχή έρευνα, σύμφωνα με το euronews.

Η Βρετανή εκπρόσωπος στον ΟΗΕ, Κάρεν Πιρς, εξέφρασε τη μεγάλη της ανησυχία για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στην Υεμένη και τις απώλειες αμάχων.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν από τον βοηθό του Γενικού Γραμματέα για τις επιθέσεις στην Σααντά, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο μεγάλου αριθμού πολιτών και παιδιών. Εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας για τις επιθέσεις στην Υεμένη. Ζητήσαμε αξιόπιστη και διαφανή έρευνα», είπε η Κάρεν Πιρς.

Τα παιδιά βρίσκονταν στην πόλη Νταχιάν όταν χτυπήθηκε το λεωφορείο τους.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας υποστηρίζει πως ο τραγικός απολογισμός είναι ακόμη μεγαλύτερος.

«Η αλήθεια είναι πως τα θύματα, οι μάρτυρες της επίθεσης, έχουν φτάσει τα 51 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 79» είπε ο υπουργός Υγείας, Τάχα Μουταγουακίλ.

Η Σαουδική Αραβία και η συμμαχία που πραγματοποίησε την επίθεση αρχικά είχε υπερασπιστεί το χτύπημα όμως κατόπιν συμφώνησε να συνεργαστεί στην έρευνα που ζήτησαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Σαουδική Αραβία: Ήταν μία «νόμιμη στρατιωτική επιχείρηση» η επίθεση στην Υεμένη 


Ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμός που πολεμάει στην Υεμένη χαρακτήρισε «νόμιμη στρατιωτική επιχείρηση» την επίθεση στο βόρειο τμήμα της χώρας, η οποία προκάλεσε, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), δεκάδες θύματα μεταξύ των οποίων παιδιά, τα περισσότερα κάτω των δέκα ετών.

«Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Σααντά είναι μια νόμιμη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον στοιχείων που (...) εκτόξευσαν στη διάρκεια της νύχτας πύραυλο εναντίον της (σαουδαραβικής) πόλης Τζίζαν, προκαλώντας έναν νεκρό και τραυματίες μεταξύ των αμάχων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συνασπισμός που επεμβαίνει στην Υεμένη προς υποστήριξη των δυνάμεων της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης εναντίον των ανταρτών Χούτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου