«Κόκκινη προειδοποίηση» για την κακοκαιρία στην Ελλάδα από την Meteoalarm

καιρός, Meteoalarm,

«Κόκκινη προειδοποίηση» για πολλές περιοχές της Ελλάδας έχει εκδώσει η πανευρωπαϊκή ιστοσελίδα Meteoalarm η οποία παρέχει πληροφορίες για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα το sputniknews.


Η ιστοσελίδα Meteoalarm παρέχει πληροφόρηση για ακραία καιρικά φαινόμενα και έχει ήδη βάλει στο «κόκκινο» πολλές περιοχές της Ελλάδας, χρώμα που σημαίνει ότι ο καιρός είναι «πολύ επικίνδυνος».

«Κόκκινη προειδοποίηση» για πολλές περιοχές της Ελλάδας έχει εκδώσει η πανευρωπαϊκή ιστοσελίδα Meteoalarm η οποία παρέχει πληροφορίες για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα προειδοποιεί για πιθανή εμφάνιση έντονων καιρικών φαινομένων, όπως έντονη βροχόπτωση με κίνδυνο πλημμυρών, έντονες καταιγίδες, κ.ά.

Το κόκκινο χρώμα σημαίνει ότι ο καιρός είναι πολύ επικίνδυνος. «Εξαιρετικά έντονα μετεωρολογικά φαινόμενα έχουν προβλεφθεί. Εκτεταμένες ζημιές και θύματα, συχνά σε μεγάλες περιοχές απειλώντας τη ζωή και την περιουσία. Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να ενημερώνεστε συχνά λεπτομερώς σχετικά με τις αναμενόμενες μετεωρολογικές συνθήκες και κινδύνους», αναφέρει το Meteoalarm.

Στις περιοχές που χρωματίζονται πορτοκαλί, σημαίνει ότι ο καιρός είναι επικίνδυνος, με πρόβλεψη για «ασυνήθιστα μετεωρολογικά φαινόμενα», ενώ είναι πιθανό να υπάρξουν «ζημιές και θύματα».

Για την Παρασκευή, στο «κόκκινο» βρίσκονται τα νησιά του Ιονίου, η Πελοπόννησος και η Κρήτη, ενώ με πορτοκαλί η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια και οι Κυκλάδες.

Το Σάββατο, η κατάσταση θα επιδεινωθεί, με την Αττική, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες να βρίσκονται επίσης στο «κόκκινο».
sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου