Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός στην Κύπρο - Αντιδράσεις του ΑΚΕΛ

Κύπρος, ανασχηματισμός, ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου,
Σήμερα ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός από την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ανακατατάξεις στο Υπουργικό, αλλά και το διορισμό νέων προσώπων. Η ανάληψη καθηκόντων των νέων Υπουργών θα γίνει την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, ενώ οι νέοι Επίτροποι αναλαμβάνουν καθήκοντα την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019.

Σε ανασχηματισμό προχώρησε η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ανακατατάξεις στο υπουργικό συμβούλιο και διορισμό νέων προσώπων.

Η διαβεβαίωση και ανάληψη καθηκόντων των νέων υπουργών θα γίνει την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, ενώ οι νέοι Επίτροποι αναλαμβάνουν καθήκοντα την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας, ως υπουργός Οικονομικών διορίζεται ο μέχρι τώρα υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ως υπουργός Εσωτερικών διορίζεται ο μέχρι σήμερα βουλευτής Λευκωσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Νουρής.

Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διορίζεται ο μέχρι σήμερα Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων διορίζεται ο μέχρι τώρα Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης.

Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο δικηγόρος Κυριάκος Κούσιος και Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διορίζεται ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Παναγιώτης Σεντώνας.

Στο ίδιο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε τον διορισμό του Κώστα Χαμπιαούρη ως Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και της κας Κλέλιας Βασιλείου ως Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρεται, «με την ευκαιρία θέλει να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του για τη συνεργασία και το δημιουργικό έργο των απερχόμενων υπουργών Βασιλικής Αναστασιάδου και Κώστα Χαμπιαούρη, καθώς και της μέχρι τώρα Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου και του πρόσφατα παραιτηθέντα Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Γιαννάκη Παπαδούρη».

ΑΚΕΛ για ανασχηματισμό: «Δεν φεύγουν οι αντιλαϊκές πολιτικές»


Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ποτέ καμία ένδειξη ότι προτίθεται να αλλάξει τις αντιλαϊκές και συντηρητικές πολιτικές της, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σε μια πρώτη αντίδραση στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

H δήλωση του Στέφανου Στεφάνου: 
Ο πολυδιαφημιζόμενος ανασχηματισμός από μέρους του Προέδρου έχει γίνει. Τα πρόσωπα ασφαλώς έχουν τη δική τους σημασία, πλην όμως το καθοριστικό σε μια κυβέρνηση είναι οι πολιτικές οι οποίες ακολουθεί.

Είναι γνωστό ότι με τις πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού, μάς χωρίζει μεγάλο χάσμα. Στον έβδομο χρόνο της διακυβέρνησης της, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ποτέ καμία ένδειξη ότι προτίθεται να αλλάξει τις αντιλαϊκές και συντηρητικές πολιτικές της, οι οποίες παίρνουν την Κύπρο πολλά χρόνια πίσω.

Σε ό,τι αφορά στους νέους Υπουργούς θα κριθούν από τα έργα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου