Βαρουφάκης: Στις 10 Μαρτίου θα δώσει στη δημοσιότητα τις μαγνητοφωνήσεις του Eurogroup

Γιάνης Βαρουφάκης, ΜέΡΑ 25, μαγνητοφωνήσεις Eurogroup,
Αποφασισμένος παρά τις αποδοκιμασίες από τους ευρωπαίους αξιωματούχους, να δώσει στη δημοσιότητα τις παράνομες ηχογραφήσεις του Eurogroup δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης...

Η διαρροή θα γίνει όπως είπε στις 10 Μαρτίου και έτσι θα δώσει πρόσβαση σε όλους τους Έλληνες και θα μπορέσουν να μάθουν τις ακριβώς έγινε στις κρίσιμες συνεδριάσεις του Eurogroup το δραματικό καλοκαίρι του 2015.

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης είναι αποφασισμένος να δώσει στη δημοσιότητα τις μαγνητοφωνήσεις του Eurogroup όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους. Η διαρροή θα γίνει όπως είπε στις 10 Μαρτίου και έτσι θα δώσει πρόσβαση σε όλους τους Έλληνες και θα μπορέσουν να μάθουν τις ακριβώς έγινε στις κρίσιμες συνεδριάσεις του Eurogroup το δραματικό καλοκαίρι του 2015.

Ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε ότι οι ηχογραφημένες συνομιλίες του Eurogroup θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσω του διαδικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Γιάνης Βαρουφάκης θέλησε να καταθέσει στη Βουλή στικάκι με τις ηχογραφήσεις των συνομιλιών του Eurogroup, καλώντας τον Πρόεδρο της Βουλής να αποφασίσει πώς θα τις κοινοποιήσει στο σώμα.

Από την πλευρά του όμως ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας το επέστρεψε ως «απαράδεκτο».

«Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο της όποιας ευθύνης θέλει ο κ. Βαρουφάκης να αναλάβει με την αποκάλυψη τέτοιων κρυφών μαγνητοφωνήσεων», είχε αναφέρει συγκεκριμένα.

Από την πλευρά του ο Μάριο Σεντένο ο σημερινός επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε οτι λυπάται πολύ για τις ενέργειες του Γιάνη Βαρουφάκη ενώ ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, είπε οτι είναι «είναι λυπηρή αυτή η παραβίαση της εμπιστοσύνης».

«Θα περίμενα να έχει χρησιμοποιήσει ό,τι βρήκε ενδιαφέρον στα βιβλία που εξέδωσε», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου