Συρία: Προελαύνει ο συριακός στρατός στο Χαλέπι

Συρία, Τουρκία, Χαλέπι,
Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο δεκάδων οικισμών στην επαρχία του Χαλεπιού, στα δυτικά και βορειοδυτικά.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του ανακατέλαβαν περιοχές στην βορειοδυτική Συρία σε χρόνο ρεκόρ. Συγχρόνως οι επικεφαλής των δυνάμεων του Άσαντ δεσμεύτηκαν να καταδίωξουν τους αντάρτες, όπου κι αν βρίσκονται αυτοί.

Η συριακή τηλεόραση έδειξε τους στρατιώτες να αφαιρούν οδοφράγματα από περιοχές που βρίσκονταν στην κατοχή των ανταρτών.

Οι διαδοχικές ανακαταλήψεις εδαφών της βορειοδυτικής Συρίας από το συριακό στρατό, με κορυφαία αυτή του Χαλεπίου, των περιχώρων και άνω των 30 κωμοπόλεων και χωριών, την Κυριακή, δείχνουν να δημιουργούν νέα δυναμική στα πεδία των συγκρούσεων αλλά και των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων και στις λυκοσυμμαχίες. 

Ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ Ασαντ, αναγνώρισε ότι αυτό από μόνο του «δεν αρκεί για να μιλήσει κανείς για συντριβή των αντιπάλων», ωστόσο, δήλωσε (σε χθεσινό του διάγγελμα) αποφασισμένος να ανακαταλάβει κάθε ίντσα συριακού εδάφους. «Γνωρίζουμε ότι η απελευθέρωση του Χαλεπίου δεν σημαίνει το τέλος του πολέμου ούτε την αποτυχία των σχεδίων των αντιπάλων ή την εξαφάνιση της τρομοκρατίας και την παράδοση των εχθρών αλλά είναι... πρελούδιο για την πλήρη ήττα τους, αργά ή σύντομα», τόνισε ο Πρόεδρος της Συρίας, προσθέτοντας ότι «στην Ιστορία κανένας στρατός δεν αποδείχθηκε νικητής εκτός και εάν ο λαός είναι ενωμένος σε αυτήν τη μάχη».

Την ίδια στιγμή επικρατεί διπλωματικός πυρετός σε όλα τα μέτωπα.

Τουρκία και Ρωσία έχουν συνεχείς διμερείς επαφές προκειμένου να επιλυθεί η κατάσταση στη Συρία, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας καλώντας τη Μόσχα να σταματήσει να υποστηρίζει τον Άσαντ και τις θηριωδίες του στρατού, ώστε να σταματήσει και η νέα μαζική φυγή αμάχων από την Ιντλίμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου