Coronavirus: Έξι οι νεκροί στην Ιταλία και 230 κρούσματα!

Coronavirus, Covid-19, Ιταλία, Οικονομία,
Η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας διευκρίνισε πριν από λίγο ότι από λάθος, νωρίτερα, μεταδόθηκε η είδηση του θανάτου μιας ηλικιωμένης ασθενούς στην πόλη Κρέμα της Βόρειας Ιταλίας. Κατά συνέπεια, οι νεκροί από το Coronavirus (Covid-19), στη χώρα, μέχρι αυτή την στιγμή είναι έξι και όχι επτά, ενώ τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 230. 


Σε κατάσταση επιφυλακής έχει τεθεί η Ευρώπη μετά και την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του Coronavirus (Covid-19) στην Ιταλία.

Όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι ιταλικές αρχές, ο αριθμός των θυμάτων έχει φτάσει τους 6, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 200, με την μεγάλη πλειονότητα αυτών να εντοπίζεται στην περιοχή της Λομβαρδίας.

Η ηλικία των θυμάτων κυμαίνεται από τα 68 έως τα 88 έτη. Πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα και ανέβαζαν τον αριθμό των νεκρών σε 7, φαίνεται πως δεν ισχύουν, καθώς η είδηση του θανάτου καρκινοπαθούς γυναίκας σε νοσοκομείο της Μπρέσια, διαψεύδεται από τις αρχές της Λομβαρδίας.

Το πρωί, οι Επίτροποι Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου και Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαβεβαίωσαν ότι η Επιτροπή εργάζεται όλο το 24ωρο για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού, ενώ ανακοίνωσαν και έναν νέο πακέτο βοήθειας, ύψους 232 εκατ. Ευρώ, για να προωθηθεί η παγκόσμιο ετοιμότητα, η πρόληψη και ο περιορισμός του ιού.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ένωσης, μια κοινή αποστολή εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας θα αναχωρήσει στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα για να υποστηρίξει τις ιταλικές αρχές».

«Στην Ιταλία καταβάλλονται προσπάθειες για την αναχαίτιση της εξάπλωσης μετάδοσης μέσω προληπτικών μέτρων. Έχουμε καταγράψει δύο εστίες στην χώρα και παρενέβημεν με αυστηρά μέτρα. Εξ ου και πιστεύουμε ότι στην χώρα μας υπάρχει ασφάλεια και μπορείτε να έρθετε εδώ χωρίς κανένα πρόβλημα», υποστήριξε ο Άντζελο Μπορέλι, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Λυών: Μπλόκο σε ιταλικό λεωφορείο


Τουριστικό λεωφορείο με αφετηρία το Μιλάνο, σταμάτησαν οι γαλλικές αρχές στη Λυών. Όπως αναφέρει η Corriere de la Serra, επικαλούμενη γαλλικά Μέσα, η ακινητοποίηση του λεωφορείου από τις αρχές, έλαβε χώρα μετά από τηλεφώνημα επιβάτη, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία για «δυνατό και μη φυσιολογικό βήχα» του οδηγού.

Οι επιβάτες έχουν τεθεί σε καραντίνα σε κεντρικό σημείο της πόλης, μέχρι νεοτέρας, ενώ ο οδηγός και ένας επιβάτης φέρονται να έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα σε άλλη τοποθεσία.

Βουτιά στο Ιταλικό Χρηματιστήριο


Την ίδια ώρα, βουτιά 6% καταγράφουν οι μετοχές στην Ιταλία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών, καθώς η αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων του ιού εκτός Κίνας ενίσχυσε τους φόβους ότι η επιδημία θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη από τον αναμενόμενο.

Οι μετοχές στο Μιλάνο οδεύουν προς τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση τους από τον Ιούνιο του 2016 καθώς η Ιταλία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων του νέου ιού στην Ευρώπη.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 και όλοι οι βασικοί δείκτες της περιοχής κατέγραφαν απώλειες άνω του 3%.

Ο δείκτης αναφοράς έχει υποχωρήσει κατά 4,4% από τότε που ανήλθε στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 433,90 μονάδων την περασμένη εβδομάδα εν μέσω ελπίδων ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας για να αντισταθμίσουν την επιβράδυνση.

Μεγάλη πτώση, άνω του 6%, και στο Χρηματιστήριο Αθηνών


Μεγάλη πτώση κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά, στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω ιδιαίτερα αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές ανησυχούν από την εξάπλωση του Coronavirus, με κρούσματα και στην Ιταλία.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55, διαμορφωνόταν στις 855,03 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,26%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 845,29 μονάδες (-5,35%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,28 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης ης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,74%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε σε ποσοστό 4,23%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου