Δημοσκόπηση ALCO: Διαφορά 14 μονάδων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Τι ανησυχεί τους πολίτες

Δημοσκόπηση, ALCO, OPEN, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙ.ΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25,

Νέα μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO με τη συνεργασία του Open TV, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα και επικεντρώνεται στην επόμενη μέρα του ανοίγματος του τουρισμού και την πορεία της οικονομίας....


Ενδιαφέρουσες είναι οι απαντήσεις που δίνουν οι Έλληνες πολίτες για σειρά θεμάτων - Η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε διψήφιο ποσοστό.

Νέα μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO με τη συνεργασία του Open TV, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα και επικεντρώνεται στην επόμενη μέρα του ανοίγματος του τουρισμού και την πορεία της οικονομίας.


Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, ενώ το ΚΙΝΑΛ λαμβάνει 5,4% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%.



Μάλιστα, κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται Ελληνική Λύση με 2,9% και ΜέΡΑ25 με 2,7%, ενώ επίσης η Πλεύση Ελευθερίας λαμβάνει 1%, άλλο κόμμα 3,7% και το λευκό 1,8%.

Επίσης το 8,5% τάσσεται υπέρ της αποχής στην πρόθεση ψήφου, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 12%.

Παράλληλα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία μαζεύει 39,9%, έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%, ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,2%, ενώ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 συγκεντρώνουν 3,2% και 3% αντίστοιχα.


Στο 1,1% είναι το ποσοστό της Πλεύσης Ελευθερίας, το άλλο κόμμα λαμβάνει 4,1%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 13,5%.

Στη συνέχεια, στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα», το 49% υποστηρίζει τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 21% τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.




Τέλος, στο ερώτημα για το «τι σας ανησυχεί περισσότερο, ο υγειονομικός κίνδυνος από το άνοιγμα του τουρισμού ή η ύφεση στην οικονομία», το 64% απαντάει η ύφεση και το 31% ο υγειονομικός κίνδυνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου