Κάτοικοι Κονιστρών: «Η Κυριακάτικη αγορά Κονιστρών πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία!»

Κονίστρες, Κυριακάτικη αγορά περιοχής, διαμαρτυρία κατοίκων, Εμπορικός Σύλλογος Κονιστρών, Πολιτιστικός Σύλλογος Κονιστρών, Α.Ο. Κονιστρών και περιχώρων, Εύβοια,
Σύλλογοι και κάτοικοι των Κονιστρών Ευβοίας διαμαρτύρονται έντονα για την αναστολή λειτουργίας της Κυριακάτικης αγοράς που έχει παράδωση 120 ετών. Το ιδιαίτερο αυτό έθιμο από το 1920 είναι πλέον θεσμός για την τις Κονίστρες και την ευρύτερη περιοχή.


Φορείς των Κονιστρών και περιχώρων όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Κονιστρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κονιστρών, ο Α.Ο. Κονιστρών και περιχώρων μαζί με την πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία διατρανώνουν την αποφασιστικότητά τους πως «Η Κυριακάτικη αγορά Κονιστρών πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία!»


Ακολουθεί η ανακοίνωση των κατοίκων των Κονιστρών 

Η Κυριακάτικη αγορά Κονιστρών πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία!


Η Κυριακάτικη αγορά Κονιστρών, αποτελεί ένα γεγονός με παράδοση 120 ετών τόσο για τις Κονίστρες όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Οι ρίζες αυτού του ιδιαίτερου εθίμου, βρίσκονται πίσω στο 1920. Έκτοτε το έθιμο παραμένει ζωντανό και αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων μέχρι σήμερα.

Οφείλει λοιπόν να καταστεί ξεκάθαρο και σαφές, ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη εμπορική αγορά όπως τόσες και τόσες ανά την Ελλάδα, αλλά για κάτι πολύ σπουδαιότερο. Αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της σημερινής γενιάς με την παράδοση των γενιών των προγόνων τους. Προωθεί τις κοινωνικές σχέσεις και εκδηλώσεις του τόπου ενώ ταυτόχρονα προσελκύει πλήθος κόσμου στην περιοχή.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τόσο την αναβάθμιση των Κονιστρών όσο και τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Η κατάργηση λοιπόν αυτής θα οδηγούσε ξεκάθαρα σε υποβάθμιση της περιοχής μας, θα αποτελούσε ένα μεγάλο πλήγμα για τους τοπικούς επιχειρηματίες και θα κατέστρεφε έναν σημαντικό σύνδεσμο του σήμερα με την παράδοση.

Ένας τόπος αποκομμένος από τη παράδοση του είναι ένας τόπος καταδικασμένος να χαθεί στη λήθη. Είναι ακόμη ξεκάθαρα απαράδεκτο εν μέσω αυτής της νέας οικονομικής κρίσης που βιώνει η περιοχή μας, όπως και η υπόλοιπη χώρα να πλήττονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες με οποιονδήποτε τρόπο.

Κάτι τέτοιο δυστυχώς λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στη περιοχή μας, αφού κάποιοι στηριζόμενοι σε αμφισβητούμενες διατάξεις του Ν.4497/2017 αρθρ. 37-38 προσπαθούν να καταργήσουν τη Κυριακάτικη αγορά των Κονιστρών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κονιστρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κονιστρών και ο ΑΟ Κονιστρών και Περιχώρων, ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί με την πλειονότητα των κατοίκων και δηλώνουν έτοιμοι να παλέψουν με όλα τα όπλα που τους δίνει η Ελληνική νομοθεσία για τη διατήρηση της Κυριακάτικης Αγοράς Κονιστρών.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από έργα και δράσεις πνοής που πάντα με σεβασμό στη παράδοση, θα αναβαθμίσουν τη περιοχή μας, θα την κάνουν πόλο επισκεψιμότητας και θα τονώσουν και θα στηρίξουν τη τοπική οικονομία. Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αγοράς μονάχα τα αντίθετα αποτελέσματα θα φέρει.

Για αυτό το λόγο συστρατευόμαστε όλοι μαζί και κάνουμε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση πως «Η Κυριακάτικη αγορά Κονιστρών πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία!»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου