Παράταση της παράνομης τουρκικής NAVTEX - Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα

παράταση της τουρκικής ΝΑΩΤΕΧ, Τουρκία, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειος, κυβέρνηση,
Η Τουρκία, σύμφωνα με τον Antalya Navtex Station, εξέδωσε νέα παράνομη NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο ORUC REIS για την ίδια περιοχή που περιγραφόταν στην προηγούμενη παράνομη ΝΑVΤΕΧ, με ισχύ μέχρι τις 27 Αυγούστου...

 

«Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο οτι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια», αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, σχετικά με την παράταση της παράνομης τουρκικής NAVTEX, μέχρι τις 27 Αυγούστου , σύμφωνα με τον Antalya Navtex Station όπως ανακοίνωσε και η ‘Αγκυρα. 

Τα τουρκικά πολεμικά πλοία δεν έχουν αλλάξει διάταξη σε όλο το μήκος του Αιγαίου, γεγονός που δείχνει ότι η Τουρκία δεν έχει διάθεση να αποκλιμακώσει την ένταση. Στο Επιτελείο εξετάζονται αυτές τις ώρες όλα τα πιθανά σενάρια, δηλαδή ακόμη και η επέκταση της υπάρχουσας ναυτικής οδηγίας, ενώ η Αθήνα προετοιμάζεται για κρίσιμη εβδομάδα που καταλήγει στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου αναμένεται η παρουσίαση της λίστας κυρώσεων κατά της Τουρκίας.


Κυβέρνηση για την παράταση της παράνομης τουρκικής NAVTEX


Κυβερνητικά στελέχη, σε ό,τι αφορά την παράταση της παράνομης τουρκικής NAVTEX, αναφέρουν τα εξής :

«Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια».


Νέα τουρκικά πυρά κατά της συμφωνίας Ελλάδας- Αιγύπτου


Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα αντιδρά ξανά στη Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, την οποία θεωρεί άκυρη όπως επισημαίνεται στη ρηματική διακοίνωση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Η Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου παραβιάζει την τουρκική υφαλοκρηπίδα, διατείνεται η Άγκυρα και επαναφέρει τις γνωστές, παράλογες θέσεις της για νησιά που βρίσκονται στη «λάθος πλευρά» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, προκειμένου να στηρίξει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς της.

Και ενώ η τουρκική λίρα καταρρέει, ο Ταγίπ Ερντογάν οραματίζεται ενίσχυση του τουρκικού στόλου και με αεροπλανοφόρα, αναφέροντας ότι «η παρουσία του τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο με ανώτερο εξοπλισμό και συστήματα, είναι πηγή εμπιστοσύνης».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε στο μεταξύ ότι είναι παράλογες οι απαιτήσεις της Ελλάδας, ενώ η ρητορική ενισχύθηκε από τον απόστρατο ναύαρχο Τζεμ Γκιουρντέζ, ο οποίος έφτασε να προειδοποιεί για το τέλος του ΝΑΤΟ, «αν η Ελλάδα τραβήξει την σκανδάλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου