Με ΝΑVTEX εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και μεγάλη αεροναυτική άσκηση απαντά η Ελλάδα

Ελλάδα, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειος, Ελληνική NAVTEX, αεροναυτικη άσκηση, παράωνομη τουρκική NAVTEX,
Με μεγάλη αεροναυτική άσκηση απαντά η Ελλάδα στις προκλήσεις της Άγκυρας και στην επέκταση της παράνομης τουρκικής NAVTEX. Η άσκηση θα με πραγματικά πυρά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.


Η Ελλάδα απαντά στην ανανέωση της τουρκικής NAVTEX με αεροναυτική άσκηση με πυρά στην περιοχή των ερευνών.

Με έκδοση NAVTEX για την πραγματοποίηση μεγάλης αεροναυτικής άσκησης με πυρά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, απαντά η Ελλάδα στην ανανέωση της τουρκικής NAVTEX. Υπενθυμίζεται ότι χθες η Τουρκία ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται έως τις 27 Αυγούστου η παράνομη NAVTEX που έληγε τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ελληνική NAVTEX δεσμεύει την περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά της Κρήτης, Ρόδου, Καρπάθου και νότια του Καστελλόριζου.

Η NAVTEX της Ελλάδας θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 25 Αυγούστου μέχρι και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 27 Αυγούστου.

Όπως τονίζουν στρατιωτικές πηγές, πρόκειται για άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν έχει καμία σχέση με την κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη.

«Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια» αναφέρουν Κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα ο Τούρκος Υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά προκλητικός επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου είναι «άκυρη» και οι θέσεις της Ελλάδας, «παράλογες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου