ΚΑΛΑΜΙ: «ΗΠΑ, εθνικά θέματα και η ανύπαρκτη Ομογένεια»

ΗΠΑ, ελληνική ομογένεια, Αρχιεπισκοπή, τουρκοαμερικάνικο λόμπι, ελληνοτουρκικά, ΚΑΛΑΜΙ,
Για την Ελλάδα ''λόμπι'' στις ΗΠΑ δεν χρειάζεται. Γι' αυτό δίνει τα χρήματα στον ...πατριάρχη Βαρθολομαίο...


Σε άλλες εποχές, π.χ. πριν 2-3 δεκαετίες, παραμονές προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και με την Τουρκία να κάνει υποθαλάσσιες έρευνες έξω από το Καστελόριζο, η ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ, θα είχε κινητοποιηθεί. Τώρα, ηρεμία-αφασία. Η εξήγηση της απραξίας, απλή: Δεν υπάρχει οργανωμένη ελληνική Ομογένεια. Οι Οργανώσεις τυπικά υπάρχουν, αλλά ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Στις ολίγες υπάρχουσες τυπικά, έμειναν οι ανίκανοι, αποτυχημένοι και γραφικοί ισόβιοι προεδρο-παράγοντες. Και αυτό πιστοποιείται από τα γεγονότα, από την πραγματικότητα.

Στις πολύ δύσκολες για την Ελλάδα σημερινές καταστάσεις, ''εξαφανισμένοι'' και οι ''τουρίστες'' 'Έλληνες διπλωμάτες. Η ''γραμμή'' από Αθήνα ξεκάθαρη: ''Δεν χρειάζεται κινητοποίηση της Ομογένειας ΗΠΑ, έχουμε συμφωνήσει να τα βρούμε με την Τουρκία, άσχετα τι λέμε δημόσια... Συνεχίστε τον τουρισμό σας''.

Η ημιδιαλυμένη (πρώην ελληνική) Αρχιεπισκοπή, που θέλει να παρουσιάζεται και ως... ''αρχηγός'' της Ομογένειας, ασχολείται με τα οικονομικά της, ενώ ο εγωμανής αρχιεπίσκοπος έχει πείσει τους Ομογενείς ότι είναι ''ο άνθρωπος της Τουρκίας στις ΗΠΑ''.

Σε ότι αφορά τους ''λομπίστες'' μας, η κατάσταση είναι για γέλια. Αν υπάρχει ένα ''λόμπι'' στην εποχή των ελληνοτουρκικών εντάσεων που έχει κινητοποιηθεί προεκλογικά στις ΗΠΑ, αυτό είναι το... τουρκοαμερικάνικο. Mεγάλη κινητοποίηση υπάρχει και από τις Οργανώσεις ''Turkish Heritage Organization'', ''Turkish Cultural Foundation'', ''Turkish Coalition of America'' κ.ά. Μάλιστα, ο πρ. ηγέτης της ''Turkish Heritage Organization'', διορίστηκε ως σύμβουλος του... Τζο Μπάϊντεν, για ζητήματα σχετικά με ''εθνικές μειονότητες'' στις ΗΠΑ.

Εμείς κάνoυμε ''λόμπι'' με... ανακοινώσεις στα ελληνόφωνα ΜΜΕ, για αυτοπροβολές. Οι Τουρκοαμερικανοί κάνουν αυτό που πρέπει κι εκεί που πρέπει, ενώ αριθμητικά είναι περίπου το 1/3 των Ελληνοαμερικανών στις ΗΠΑ. Η πάντα προνοητική Τουρκία, με την εθνική εξωτερική πολιτική της, σε αντίθεση με την ''αυτοσχεδιάζουμε'' και ''ότι βρέξει κατέβασε'' ελληνική, φρόντισε να δαπανά περίπου 5 εκ. δολ. τον χρόνο για ''λόμπι'' στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα, μηδέν. Και γιατί να ξοδευτεί η (κάθε) ελληνική κυβέρνηση για την προώθηση των συμφερόντων της στις ΗΠΑ;;; 'Εχει άλλες προτεραιότητες, τα χρήματα χρειάζονται για άλλες ''πονηρές δουλειές'' και ''ημέτερους''.

Να ένα παράδειγμα: Το υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας ''φροντίζει'' (για δεκαετίες), να στέλνει σε μετρητά πάνω από 10 (δέκα) εκ. ευρώ τον χρόνο (μέσω ''διπλωματικού σάκου'' στο γεν. προξενείο Κων/πολης) στον... πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ η κυβέρνηση άρχισε να στέλνει και 2 εκ. τον χρόνο στην ''φιλελληνική'' Θεολογική Σχολή Βοστώνης, που βγάζει ολίγους κληρικούς μη ομιλούντες την ελληνική. Βαρθολομαίος και Ελπιδοφόρος, εργάζονται για την Τουρκία, αλλά τι σημασία έχει;;;

Και τώρα, που φτάσαμε στα πολύ δύσκολα με την Τουρκία, αποκαλύπτεται και η απαράδεκτη πρακτική των παρανοϊκών κοντόφθαλμων ελληνικών κυβερνήσεων, σε ότι αφορά Ομογένεια και ''λόμπι'' στις ΗΠΑ. Και αυτό, επειδή ΟΛΕΣ οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία 30 χρόνια, συνεργάστηκαν με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ) για την διάλυση των οργανωμένης Ομογένειας. Και τα κατάφεραν, προσφέροντας τεράστια υπηρεσία στην... Τουρκία. Δεν συνέφερε πολιτικά τα κυβερνώντα κόμματα να τα ''ακούν άσχημα'' (και) από -οργανωμένους- απόδημους 'Έλληνες.

Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, 3 Νοεμβρίου '20, με πόλωση, ένταση. Με την ελληνική Ομογένεια, απούσα, ακέφαλη, ανήμπορη, διαλυμένη. Με την Τουρκία να κάνει έρευνες 8-9 ν. μ. έξω από το Καστελόριζο εξευτελίζοντας τις υποτιθέμενες ''κόκκινες γραμμές'' της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να ανοίγει τα Βαρώσια στην Κύπρο κ.ά... Και την ελληνική κυβέρνηση στον ''κόσμο'' της, να ασχολείται με το ''βόλεμα ημέτερων'' και την εξαπάτηση του λαού σε ότι αφορά τα ζητήματα με Τουρκία.
πηγή: kalami.us - 20 Οκτ. '20

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου