Ο όμιλος Volkswagen θα "ηλεκτροκινήσει" την Αστυπάλαια

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen υπέγραψε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για την αντικατάσταση των ρυπογόνων αυτοκινήτων της Αστυπάλαιας με ηλεκτρικά οχήματα...


Ο γερμανικός γίγαντας αυτοκινήτων, Volkswagen Group, υπέγραψε, προ εβδομάδος, συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για την αντικατάσταση των ρυπογόνων αυτοκινήτων της Αστυπάλαιας με ηλεκτρικά οχήματα, σκούτερ και ποδήλατα.

Το πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει έξι χρόνια, έχει ως στόχο να μετατρέψει την Αστυπάλαια στο πρώτο «έξυπνο» ενεργειακό και «πράσινο» νησί της Μεσογείου.

Συνολικά, το έργο θα περιλαμβάνει την αντικατάσταση περίπου 1.500 οχημάτων με κινητήρα καύσης με περίπου 1.000 ηλεκτρικά. Η Volkswagen θα εγκαταστήσει τους φορτιστές Elli σε όλο το νησί για να παρέχει περίπου 230 ιδιωτικά και αρκετά δημόσια σημεία φόρτισης.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

«Η Αστυπάλαια μπορεί και θα αποτελέσει πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «θα αποτελέσει παράδειγμα για το πώς οι μικρές κοινότητες μπορούν να επωφεληθούν από την αντιμετώπιση παλαιών προβλημάτων με νέες λύσεις».


«Η απόφαση της Volkswagen να έρθει στην Ελλάδα για την υλοποίηση αυτού του έργου αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας αλλά και στη σοβαρότητα αυτής της κυβέρνησης, στην ικανότητά της να θέσει σε εφαρμογή ένα σύνθετο έργο», συνέχισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα έχει γίνει προορισμός για ελκυστικές καινοτόμες επενδύσεις, όπως η Microsoft και η Pfizer.

Από την πλευρά του, ο Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, δήλωσε: «Η πολιτική, οι επιχειρήσεις και η κοινωνία έχουν κοινή ευθύνη να περιορίσουν την κλιματική αλλαγή. Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι η κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα για όλους. Και με το έργο Αστυπάλαια θα διερευνήσει πώς να συνειδητοποιήσουμε αυτό το όραμα ήδη σήμερα. Η ηλεκτρονική κινητικότητα και η έξυπνη κινητικότητα θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, συμβάλλοντας παράλληλα σε ένα ουδέτερο μέλλον ως προς τον άνθρακα.»

greekcitytimes

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου