ΙΤΑΛΙΑ: Ο Μάριο Ντράγκι εντολοδόχος πρωθυπουργός

Ιταλία, Μάριο Ντράγκι, πρωθυπουργός, πανδημία, εμβόλια, οικονομία,

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Μάριο Ντράγκι, στη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα. Ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ έκανε αποδεκτή την πρόταση... 

Άμεσες προτεραιότητές η καταπολέμηση της πανδημίας, η ολοκλήρωση του προγράμματος εμβολιασμού, η οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Μάριο Ντράγκι, στη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την έκανε αποδεκτή, αν και είχε επιφυλάξεις, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα.

Ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο, δήλωσε στα ιταλικά και ξένα μέσα ενημέρωσης: «η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο πρόεδρος Ματαρέλα υπενθύμισε την δραματική υγειονομική κρίση, με συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία».

Όπως σημείωσε, «χρειάζονται απαντήσεις στο ύψος των περιστάσεων. Με την ελπίδα και τη δέσμευση αυτή απαντώ θετικά στην έκκληση του προέδρου της δημοκρατίας», πρόσθεσε ο Ντράγκι.

Ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε ότι οι προτεραιότητές του θα είναι η καταπολέμηση της πανδημίας, η ολοκλήρωση του προγράμματος εμβολιασμού, η οικονομική ανάκαμψη της χώρας και να δοθούν απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

«Θα λάβουμε τα έκτακτα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το βλέμμα στραμμένο στις νέες γενιές και στην κοινωνική συνοχή. Θα απευθυνθώ με μεγάλο σεβασμό στο κοινοβούλιο», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου