Δημήτρης Καζάκης: Η υπόθεση Λιγνάδη και η ηθική των μαστροπών

Δημήτρης Καζάκης, ΕΠΑΜ, υπόθεση Λιγνάδη,

Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα μετατράπηκε σ’ έναν από τους βασικούς κρίκους στα κυκλώματα trafficking της ΕΕ. Φυσικά με το αζημίωτο για τα κυβερνώντα κόμματα και την εγχώρια βιομηχανία πορνείας, η οποία γνωρίζει μέρες δόξας...

crashonline.gr 10/3/2021

Οι τα φαιά φορούντες και περί ηθικής λαλούντες, έγραφε ο Καβάφης και ταιριάζει απόλυτα σ’ όλους όσοι διαρρηγνύουν δημοσίως σήμερα τα ιμάτιά τους σε μια έκρηξη ποταπής ηθικολογίας.

Όλοι τους επιχειρούν να πείσουν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι παρά κάτι μεμονωμένο με πρωταγωνιστή απλά τον κ. Λιγνάδη. Το μόνο για το οποίο σκοτίζονται είναι η παραίτηση ή μη της κ. Μενδώνη.
Λες και θα αλλάξει το παραμικρό αν η εν λόγω απεχθής κυρία παραιτηθεί. Λες και υπάρχει αίσθηση ευθιξίας στους επαγγελματίες της πολιτικής όλων των κομμάτων. Ειδικά όταν κατέχουν θώκους.

Απλά μας κοροϊδεύουν. Μας κοροϊδεύουν όλοι, όλα τα κόμματα της βουλής μαζί με τα εξαπτέρυγά τους στο χώρο της ενημέρωσης, του θεάματος και του ακροάματος.

Ο λόγος είναι απλός. Δεν πρέπει να φανεί το αληθινό σκάνδαλο που κρύβει η υπόθεση Λιγνάδη. Δηλαδή το κύκλωμα παιδεραστίας και πορνείας που προμηθεύει θύματα, αγοράκια και κοριτσάκια, στα σαλόνια της επώνυμης πολιτικής και κοινωνίας.

Κι αυτό το κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται ΜΚΟ, κυρίως εκείνες που διατηρούν δομές ασυνόδευτων ανήλικων, ανθεί γιατί τελεί υπό καθεστώς πολιτικής προστασίας. Τόσο επί ΣΥΡΙΖΑ, όσο και επί ΝΔ.

Να γιατί υφίσταται πάγια πολιτική εντολή τόσο προς τις αστυνομικές, όσο και τις δικαστικές αρχές να μην προχωρήσουν στην εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος. Ένα κύκλωμα απ’ όπου οι κυβερνήσεις αντλούν στελέχη, συνεργάτες, συμβούλους και χορηγούς.

Όταν ο Νίκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε για παιδεραστία, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «πολιτική δίωξη» και ο μηχανισμός της ΝΔ κίνησε γη και ουρανό όχι μόνο για να μετατραπεί η καταδίκη σε απλή ασέλγεια, ώστε να παραγραφεί το αδίκημα, αλλά και για μην υπάρξει σε βάθος έρευνα στο κύκλωμα που εξυπηρετούσε τις ορέξεις του εν λόγω πρώην υπουργού της «αγίας οικογένειας» του νυν πρωθυπουργού.

Αλήθεια, τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά; Η υπόθεση Ν. Γεωργιάδη «έσκασε» επί κυβερνήσεώς του. Τι έκανε για να εξιχνιαστεί το κύκλωμα εμπορίας; Απολύτως τίποτε.

Τον Ιούλιο 2020 δημοσιεύτηκε συνομιλία υποκλαπείσα από την ΕΥΠ ανάμεσα σε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος της ΝΔ και γνωστό τηλεπαρουσιαστή, με αντικείμενο την εκπόρνευση 17χρονου. Όταν ρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης περί του συγκεκριμένου, απάντησε ότι είναι «ιδιωτική υπόθεση» και δεν αναμιγνύεται.

Γιατί άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα άλλα κόμματα της βουλής δεν ανέδειξαν το θέμα όταν καναλάρχες και κυβέρνηση το εξαφάνισαν από την επικαιρότητα; Γιατί τα κόμματα της μονοκομματικής βουλής αποδέχθηκαν το «κουκούλωμα» και δεν προκάλεσαν την παρέμβαση της δικαιοσύνης;

Και τέλος ποιος θυμάται το σκάνδαλο των 10.000 ασυνόδευτων ανηλίκων, που «χάθηκαν» εντός της ΕΕ; Η καταγγελία έγινε το 2016 από την Europol, υποδεικνύοντας ότι αυτό έγινε μέσω κυρίως ΜΚΟ που είχαν επιδοθεί σε αληθινό σαφάρι στα ελληνικά νησιά και μετέφεραν τα ασυνόδευτα ανήλικα σε δομές της Αθήνας και αλλού, απ’ όπου και «χάθηκαν».

Πώς αντέδρασε η κυβέρνηση Τσίπρα; Έβαλε την εκπρόσωπο τύπου του τότε αρχηγού της αστυνομίας να διαψεύσει την εν λόγω καταγγελία. Κι έτσι το σαφάρι των ΜΚΟ, ειδικά με ασυνόδευτα ανήλικα, συνεχίζεται απρόσκοπτα από τότε έως σήμερα.

Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα μετατράπηκε σ’ έναν από τους βασικούς κρίκους στα κυκλώματα trafficking της ΕΕ. Φυσικά με το αζημίωτο για τα κυβερνώντα κόμματα και την εγχώρια βιομηχανία πορνείας, η οποία γνωρίζει μέρες δόξας χάρις στους καναλάρχες, αλλά και τις ποικιλώνυμες διαστροφές των επωνύμων, των εχόντων και κατεχόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου