Κολαστήριο η ΓΑΔΑ για τους συλληφθέντες της Νέας Σμύρνης - Ακούγονται κραυγές από τα κελιά, «μετρημένο» φαγητό!

ΓΑΔΑ, κρατούμενοι,

Σοβαρές καταγγελίες και μαρτυρίες έρχονται στο προσκήνιο μέρα με τη μέρα για βασανισμό και κακοποίηση κρατούμενων από την μεγαλειώδη κινητοποίηση της Νέας Σμύρνης που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, παραπέμποντας σε εποχές Επταετίας!

Documento - 13/3/2021

Αδιαμφισβήτητος μάρτυρας είναι το γεγονός ότι όλα τα άτομα που έχουν συλληφθεί φέρουν σοβαρά χτυπήματα. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή οι εννέα συλληφθέντες από το βράδυ της Τρίτης

Αποτροπιασμό προκάλεσε η σοβαρή καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας για σεξουαλική παρενόχληση 18χρονης από αστυνομικούς, μερικές μέρες μετά τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, και που επιβεβαιώθηκε και από τη δικηγόρο της. Η κοπέλα κρατείται από την Τρίτη 9 Μαρτίου στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, έχοντας ξυλοκοπηθεί επανειλημμένα, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, τόσο κατά τη σύλληψή της, όσο και στη συνέχεια της κράτησής της. Έχει δεχτεί πολλές απειλές σεξουαλικού περιεχομένου, ακόμη και παρενόχληση από άνδρα των ΜΑΤ, ενώ δεν της έχει δοθεί καμία ιατρική βοήθεια παρότι έκανε εμετό με αίμα!


Ακούγονται κραυγές από τα κρατητήρια!

Κι άλλα άτομα όμως που κρατούνται και κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια και την επίθεση κατά του τραυματία αστυνομικού, έχουν βιώσει κακοποιήσεις, είτε κατά τη στιγμή της σύλληψής τους, όπως φάνηκε και από πολλά βίντεο που «τραβήχτηκα» εκείνο το βράδυ, είτε στη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται. Όπως καταγγέλλεται, η εκδικητική μανία των «δεσμοφυλάκων» τους -άντρες της αντιτρομοκρατικής και ειδικούς φρουρούς- είναι έκδηλη, καθώς μαρτυρίες κάνουν λόγο για φωνές από ξυλοδαρμούς που έρχονται από τα κελιά όπου παραμένουν οι άνδρες κρατούμενοι, ενώ οι απειλές είναι συνεχείς. Όπως αναφέρθηκε και από δικηγόρο της υπόθεσης, «η βία της αστυνομίας είναι πλέον αντιδραστική, εκδικητική και σαδιστική».

Από την άλλη, το φιάσκο με τη σύλληψη 22χρονου για μια ανάρτηση στο Facebook, δείχνει και το πώς ακριβώς λειτουργεί η ΕΛΑΣ απέναντι στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.


Δεν τους επιτρέπουν επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους

Η επικοινωνία που τους επιτρέπεται με τους δικούς τους ανθρώπους είναι ελάχιστη και διακόπτεται με το «έτσι θέλω» κάποιου αστυνομικού οργάνου. Στις κοπέλες δεν επιτρέπεται σχεδόν καθόλου να βγουν στο διάδρομο, με τη δικαιολογία πως θα τις βιάσουν οι άνδρες κρατούμενοι, ενώ παράλληλα οι ίδιοι οι αστυνομικοί τις απειλούν και τις εξευτελίζουν.

Η 18χρονη, ακόμη, αναφέρει ότι το φαγητό που τους παρέχεται είναι ελάχιστο και πως , ενώ έχει ζητήσει επανειλημμένα τη μεταφορά της σε νοσοκομείο ή να τη δει κάποιος γιατρός, δεν της το έχουν επιτρέψει εδώ και τέσσερις μέρες. Σημειώνεται πως φέρει τραύματα και σε εμφανή σημεία, με πρησμένο και μελανιασμένο το πρόσωπο της αλλά και χτυπήματα στα πόδια, ενώ η ψυχολογία της είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι οι επτά ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι χθες, με τον περιοριστικό όρο της παρακολούθησής τους από κοινωνικό λειτουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with by antikry.gr