Lockdown: Όλες οι αλλαγές σε SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας (video)

Πανδημία, Lockdown, SMS,


Από την Πέμπτη στις 6 το πρωί σε όλη τη χώρα, θα υπάρχουν αλλαγές στους κωδικούς 2, 3 και 6.

Αλλαγές στα SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της νέας αυστηροποίησης του lockdown.

Έτσι, από την Πέμπτη στις 6 το πρωί σε όλη τη χώρα και μέχρι τις 16 Μαρτίου θα υπάρχουν αλλαγές στους κωδικούς 2, 3 και 6.

Έτσι, ο κωδικός 2 για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, θα ισχύει εντός του δήμου ή απόσταση έως 2 χλμ από το σπίτι. Κάτι ανάλογο θα ισχύει και με τον κωδικό 3 για μετάβαση σε τράπεζα.

Επίσης, ο κωδικός 6 για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου, θα ισχύει αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο


Στον κωδικό 4 τα ελεγκτικά όργανα σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά θα μπορούν να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ' εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, κόκκινο, ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, βαθύ κόκκινο, από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.


Ο «χάρτης» των μέτρων

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, βαθύ κόκκινο, κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, κόκκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου