Εφη Αχτσιόγλου: «Καταλύτης πτωχεύσεων και εργασιακής ερήμωσης η ΝΔ»

Έφη Αχτσιόγλου, ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, πτώχευση μικρομεσαίων επιχειρήσεων,

«Η κυβέρνηση είναι ηθικός αυτουργός της ζοφερής πραγματικότητας για αγορά και εργαζομένους», σημειώνει η Έφη Αχτσιόγλου, Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Σε δήλωσή της σχετικά με την πτώχευση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Έφη Ατσιόγλου, τονίζει:

«Στην πρόσφατη έκθεσή της η ΕΚΤ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση κατά 20% των πτωχεύσεων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με θύματα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Τον ίδιο κίνδυνο, μεγάλου αριθμού πτωχεύσεων και κατάργησης πολλών θέσεων εργασίας, προβλέπει και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας.

Εξάλλου, στην τελευταία έρευνα του ΙΜΕ– ΓΣΕΒΕΕ περίπου το 40% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δήλωσαν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν, ποσοστό που αυξάνει στο 56% για τις επιχειρήσεις στην Αττική σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Μπροστά σ’ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα για την αγορά και τους εργαζόμενους, ηθικός αυτουργός της οποίας είναι η κυβέρνηση με την οικονομική πολιτική που έχει μέχρι σήμερα ασκήσει, η ΝΔ απαντά:
    1. - Με τον πτωχευτικό της νόμο που επιβάλλει οριζόντιες γενικευμένες πτωχεύσεις σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και συνταξιούχους

    2. - Με άρνηση “κουρέματος” των χρεών της πανδημίας

    3. - Με τον εργασιακό της οδοστρωτήρα που βάλλει συλλήβδην κατά εργαζομένων και ανέργων

    4. - Με αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Και οι πλέον δύσπιστοι συνειδητοποιούν τη στρατηγική.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with by antikry.gr