Αλέξης Τσίπρας: «Εκ προ μελέτης έγκλημα ο αποκλεισμός 30.000 υποψηφίων στις φετινές εξετάσεις»

Αλέξης Τσίπρας, πανελλήνιες εξετάσεις, ΑΕΙ, Κολλέγια, αποκλεισμός υποψηφίων,

«Αποκλείσατε τουλάχιστον 30.000 μαθητές από τα ΑΕΙ, για να τους σπρώξετε ως πελατάκια στα κολέγια που χωρίς αιδώ διαφημίζουν κιόλας οι υπουργοί σας. Γιατί στα κολέγια δεν υπάρχει βάση εισαγωγής. Υπάρχει μόνο βάση εισοδήματος... », τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τον αποκλεισμό «χιλιάδων υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές», κάνοντας μάλιστα λόγο για «έγκλημα εκ προ μελέτης».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και την υπουργό Παιδείας πως σκοπίμως άλλαξαν το σύστημα των εξετάσεων.

«Αποκλείσατε τουλάχιστον 30.000 μαθητές από τα ΑΕΙ, για να τους σπρώξετε ως πελατάκια στα κολέγια που χωρίς αιδώ διαφημίζουν κιόλας οι υπουργοί σας. Γιατί στα κολέγια δεν υπάρχει βάση εισαγωγής. Υπάρχει μόνο βάση εισοδήματος. Όποιος έχει να πληρώσει μπαίνει... Και θα σας το πω ευθέως: Είστε οι μεγαλύτεροι ντίλερς συμφερόντων που πέρασαν ποτέ από τη χώρα» είπε και ξεκαθάρισε:

«Δεν έχω πρόβλημα με τα κολλέγια ούτε με τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν την οικονομική δυνατότητα, έχω πρόβλημα με την αθλιότητα του κ. Μητσοτάκη και της κυρίας Κεραμέως να οδηγήσει με το έτσι θέλω χιλιάδες μαθητές εκεί, ενώ θα μπορούσαν να σπουδάσουν σε δημόσια πανεπιστήμια».

Μη προχωράτε στο έγκλημα απέναντι σε τόσες χιλιάδες νέους ανθρώπους και στις οικογένειές τους. Αλλά και απέναντι σε δεκάδες περιφερειακές σχολές που οδηγείτε σε αφανισμό και κλείσιμο αφού δεν θα έχουν πια σπουδαστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου