-->

Επικαιροτητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙΡΟΣ

Eurostat: H ελληνική νεολαία δεύτερη περισσότερο αποκλεισμένη από εργασία και Παιδεία

Μία στις τρεις νέες και ένας στους πέντε νέους 20-34 ετών ούτε εργάζεται ούτε σπουδάζει - Δεύτερη χειρότερη στην ΕΕ η Ελλάδα, δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε υπό την μορφή infographic η Eurostat για την νεολαία στην ΕΕ και την πρόσβαση στην εργασία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση το 2020, χρονιά που ξεκίνησε η πανδημία covid-19.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δεξιοτήτων για τη Νεολαία, η Eurostat εξετάζει τις αλλαγές στη συμμετοχή των νέων ενηλίκων στην αγορά εργασίας το 2020. Τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας της ΕΕ για το εργατικό δυναμικό δείχνουν μετά το 2013 πτώση της συμμετοχής των νέων στην εργασία και την εκπαίδευση. 

H χώρα μας παρουσίασε εξαιρετικά αρνητικά ποσοστά, πίσω μόνο από την Ιταλία, καθώς περισσότερο από το ένα τρίτο των νεαρών γυναικών και το ένα πέμπτο των νεαρών ανδρών εμφανίζονται να παραμένουν αδρανείς ταυτόχρονα εκπαιδευτικά και παραγωγικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καταγράφεται τόσο στην Ελλάδα όσο και πολλές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες μεγάλη ψαλίδα στα ποσοστά μεταξύ των δύο φύλων.
πηγή: eurostat

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *