Τουρκία: Η αντιπολίτευση συσπειρώνει τις δυνάμεις της εναντίον του Ερντογάν - "Nation Alliance" vs "AKP"

Τουρκία,, Ρ.Τ.Ερντογάν, Συμμαχία του Έθνους, Nation Alliance, αντιπολίτευση, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Μεράλ Ακσενέρ,

Στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2023 ο Ρ. Τ. Ερντογάν έχει να αντιμετωπίσει και μια νέα «απειλή» στην Τουρκία, την λεγόμενη «Συμμαχία του Έθνους – Nation Alliance» που απαρτίζουν το "Ρεπουμπλικανικό Κόμμα", το "Καλό Κόμμα" και τους ισλαμιστές του "Κόμματος Ευτυχίας".

Με την οικονομία να καταρρέει και την εικόνα του να δέχεται συνεχόμενα και πολλαπλά «χτυπήματα», ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει να αντιμετωπίσει και μια νέα «απειλή» στην Τουρκία, την λεγόμενη «Συμμαχία του Έθνους – Nation Alliance» που απαρτίζουν το ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, το Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ και οι ισλαμιστές του Κόμματος Ευτυχίας.

Σε ερώτηση που του τέθηκε πρόσφατα, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, των λεγόμενων Κεμαλικών, τόνισε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητά του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, που θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τον Ερντογάν, αλλά πρόσθεσε ότι θα αποφασιστεί μετά από διαβουλεύσεις με τους ακροδεξιούς της Ακσενέρ.

Συγκεκριμένα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου διευκρίνισε πως ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, που έχει σχηματίσει με το «Καλό Κόμμα» θα αποφασίσει από κοινού, ποιος «θα κατέβει» στις εκλογές με μοναδική αποστολή να «ρίξει» τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την εξουσία, ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε λανθασμένη την κίνηση του στενού συνεργάτη του Μπουλέντ Κουσόγλου, να ανακοινώσει τον ίδιο ως υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές, δίχως να συμβουλευτεί ή να συζητήσει με τα υπόλοιπα μέλη της «Συμμαχίας του Έθνους».

Τα κόμματα αυτά, αναμένεται να δράσουν από κοινού για τις προεδρικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για το 2023 στην Τουρκία, ενώ δύο κόμματα που «αποσχίστηκαν» από το κυβερνών κόμμα AKP, το Κόμμα του Μέλλοντος και το Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για να ενταχθούν με τη σειρά τους, στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, με τον Ερντογάν και τους συμμάχους του να αντιλαμβάνονται πως δεν θα είναι εύκολη και σίγουρη νίκη.
πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου