Η Τουρκία ξεκίνησε την εκκένωση στρατευμάτων από το Αφγανιστάν

Αφγανιστάν, τουρκικές δυνάμεις, Τουρκία, Anadolu Agency,

Οι τουρκικές δυνάμεις εκπλήρωσαν με επιτυχία το έργο τους στο Αφγανιστάν, εξασφάλισαν την ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας

Η Τουρκία ξεκίνησε την εκκένωση των στρατευμάτων της από το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιστρέφουν στην πατρίδα μας με την υπερηφάνεια ότι εκπλήρωσαν με επιτυχία το έργο που τους ανατέθηκε», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Από το 2002, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και των διμερών συμφωνιών για να συμβάλουν στην ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα του Αφγανικού λαού, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πρόσθεσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα παρενέβησαν μαζί με τους στρατιώτες άλλων χωρών κατά τη διάρκεια του χάους και εξασφάλισαν την ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο Hamid Karzai στην Καμπούλ.

Περίπου 1.129 πολίτες Τούρκοι πολίτες απομακρύνθηκαν μέσω στρατιωτικών αεροσκαφών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου