Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από το ΥΠΕΞ εξηγήσεις για τις απελάσεις Ελλήνων από την Τουρκία - Ερώτηση των Γ. Αμανατίδη και Π. Κουρουμπλή

Τουρκία, απελάσεις Ελλήνων, ΣΥΡΙΖΑ, ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, Γιάννης Αμανατίδης, Παναγιώτης Κουρουμπλής,


Σε ερώτηση, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία των βουλευτών και πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Αμανατίδη και Παναγιώτη Κουρουμπλή, επισημαίνεται ότι το θέμα είναι σοβαρό και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και αναφοράς από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από την ίδια την Ε.Ε.

Κατατέθηκε στη Βουλή η ερώτηση 33 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις πρόσφατες απελάσεις από τις τουρκικές αρχές της Dr Εθνολογίας-Λαογραφίας, Μυροφόρας Ευσταθιάδου (28/5), της υποψήφιας διδάκτορος Μουσικολογίας Μαρίας Ελευθεριάδου (14/7) και του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Βαρυθυμιάδη (14/8).

Στην ερώτηση, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία των βουλευτών και πρώην υπουργών, Γιάννη Αμανατίδη και Παναγιώτη Κουρουμπλή, επισημαίνεται ότι το θέμα είναι σοβαρό και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και αναφοράς από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και αυτό γιατί η Τουρκία καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα Ελλήνων πολιτών, με αποτέλεσμα να θεωρείται, πλέον, η συγκεκριμένη συμπεριφορά των τουρκικών αρχών εκτός από αναίτια, καταχρηστική και προσβλητική.

Ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας ερωτάται, αφενός εάν είναι σε γνώση του, τα έγγραφα που παραδόθηκαν την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 στην κ. Ελευθεριάδου Μαρία και αφετέρου εάν γνωρίζει την ύπαρξη σχετικής λίστας ανεπιθύμητων Ελλήνων, που αποδεικνύουν όχι μια αποσπασματική τακτική και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί σχετικά.

Ακόμη, ερωτάται σε ποιες ενέργειες θα προβεί, μετά τις συγκεκριμένες πράξεις των τουρκικών αρχών και την απόρριψη του ελληνικού διαβήματος, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο επανάληψής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου