Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: «Απαιτείται στήριξη του κοινωνικού κράτους και αλλαγή πολιτικής» - Συνέντευξη στο 105,5 Στο Κόκκινο (Ηχητικό)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, 105,5 Στο Κόκκινο, ακρίβεια, κοινωνική κρίση, Στάθης Σχινάς,

Συνέντευξη στο ρ/σ 105,5 "Στο Κόκκινο" έδωσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, γαι την "ακρίβεια και την σοβούσα κοινωνική κρίση"

«Εν μέσω ακρίβειας και κοινωνικής κρίσης, η κυβέρνηση κόβει το κοινωνικό μέρισμα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και το δίνει στα golden boys»

«Η πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση στηρίζει τους λίγους και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Το θέμα της αύξησης των τιμολογίων της ενέργειας, αφορά απόλυτα τα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους και δεν μπορεί να λέει ο κύριος Χατζηδάκης ότι είναι ένα θέμα που αφορά τη διεθνή κρίση, γιατί αυτό δεν δικαιολογεί ότι η χώρα μας είναι πρωταθλητής στην ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι καθαρά θέμα πολιτικής επιλογής», είπε Στο Κόκκινο και στον Στάθη Σχινά, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Μπορεί η ακρίβεια στις τιμές να έχει ευρύτερη διάσταση που συνδέεται με την κρίση της πανδημίας, όμως υπάρχουν συγκεκριμένες και μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση δεν είναι απλώς εγκλωβισμένη στις δεσμεύσεις της. Είναι εγκλωβισμένη από την πολιτική της η οποία τροφοδοτεί μία ήδη προβληματική κατάσταση και δεν έχει τη διάθεση να την αντιμετωπίσει.

Όλες οι επιλογές της, από την αντιμετώπιση της πανδημίας, τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη Μητσοτάκη που μειώνει τις αποδοχές των εργαζομένων και κάνει φθηνές υπερωρίες, από το κοινωνικό μέρισμα που πηγαίνει στα golden boys του νέου ταμείου, από τον τρόπο που κινούνται στην ενέργεια, όπου δεν μπορούν να σταθεροποιήσουν τα τιμολόγια στη ΔΕΗ και να σταματήσουν την δράση των καρτέλ που υπάρχουν στον ενεργειακό χώρο, είναι πολιτικές που ασκούνται εδώ και δύο χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει αυτή η αίσθηση της απόγνωσης και της γενικευμένης επισφάλειας στον κόσμο. Δεν είναι η λάθος αντιμετώπιση για την ακρίβεια μιας νεοφιλελεύθερης και αποκομμένης από την πραγματικότητα κυβερνητικής πολιτικής.

Είναι συνολικά η αντίληψη μιας μοιραίας και επικίνδυνης για την κοινωνική πλειοψηφία κυβέρνησης, που λέει ότι δεν μπορεί να παρέμβει στην αγορά και στην πραγματική οικονομία, γιατί όλα αυτά τα θέματα θα αυτορρυθμιστούν από την αγορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. λέει από την αρχή της κρίσης και θεωρεί αναγκαία τη στήριξη του εισοδήματος ως μία αλληλένδετη προσπάθεια που απαιτεί να υπάρχει ένα πλέγμα πολιτικών και μέτρων όπου αφενός ενισχύουν τις θέσεις εργασίας και αφετέρου ενισχύουν τους μισθούς.

Από την άλλη, η λύση που προκρίνει για όλα τα ζητήματα η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι η αυτορρύθμιση από την αγορά και η είσοδος των ιδιωτών».

Ακολουθεί η συνέντευξη της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στο ρ/σ "105,5 Στο Κόκκινο" και τον Στάθη Σχινά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου