Κώστας Αρβανίτης: «Υποκρισία της ΕΕ στην καταπάτηση αρχών του Κράτους Δικαίου από κράτη μέλη» (Ηχητικό)

Κώστας Αρβανίτης, ΣΥΡΙΖΑ, Ε.Ε.., Ευρωκοινοβούλιο, Κράτος Δικαίου, «ουμπεροποίηση» εργασίας, Χρυσόστομος Λουκάς,

Ο Κώστας Αρβανίτης τόνισε ακόμα ότι υπάρχει και «άμεση σχέση σε ποιοτικά χαρακτηριστικά» και με την Ελλάδα στα ζητήματα καταπάτησης αρχών Κράτους Δικαίου, διότι ενώ χαρακτηρίζουν τον κ. Μητσοτάκη νεοφιλελεύθερο, «βγαίνει ως alt Right όποτε θέλει».

"Το Ευρωκοινοβούλιο αντιτίθεται στην «ουμπεροποίηση» της εργασίας"

Την υποκρισία της ΕΕ, της Συνόδου Κορυφής και της Προέδρου της Κομισιόν φον ντερ Λάϊεν στο ζήτημα της καταπάτησης αρxών του Κράτους Δικαίου από τις χώρες του Visegrad και την Βουλγαρία, κατήγγειλε μιλώντας Στο Κόκκινο και στον Χρυσόστομο Λουκά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Κώστας Αρβανίτης.

Ειδικά μετά και την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων των ΗΠΑ κατά ολιγαρχών στη Βουλγαρία, η ΕΕ θα πρέπει «είτε να καλύψει το κράτος μέλος της είτε να ξεκινήσει πιο δυναμικά και να ακούσει το Ευρωκοινοβούλιο υλοποιώντας τις αποφάσεις του» τόνισε ο Κώστας Αρβανίτης, αποφάσεις που υπάρχουν «καθαρές και αυστηρές».

Όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής υπάρχει και «άμεση σχέση σε ποιοτικά χαρακτηριστικά» και με την Ελλάδα στα ζητήματα καταπάτησης αρχών Κράτους Δικαίου, διότι ενώ χαρακτηρίζουν τον κ. Μητσοτάκη νεοφιλελεύθερο, «βγαίνει ως alt Right όποτε θέλει».

Για τις μάχες που διεξάγονται στις Βρυξέλλες πάνω στην οικονομία της πλατφόρμας και την «ουμπεροποίηση της εργασίας», ο Κώστας Αρβανίτης τόνισε πως η πλατφόρμα θέλει τον εργαζόμενο συνεργάτη χωρίς δικαιώματα.

Για την ευρωπαϊκή Αριστερά και την Ευρωβουλή ο εργαζόμενος στην πλατφόρμα είναι «ισότιμος εργαζόμενος με τους άλλους, με ασφάλιση και δικαιώματα» λέει ο Κώστας Αρβανίτης, βλέποντας την «ουμπεροποίηση» να κερδίζει τη «γραβατομένη Δεξιά αντίληψη» δίνει όμως ταυτόχρονα συνείδηση στους εργαζομένους που κερδίζουν μάχες, όπως έγινε στην περίπτωση της Βρετανίας με δικαστική δικαίωση των εργαζομένων στην UBER.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προέβλεψε μάλιστα ένα θετικό ψήφισμα από την ευρωβουλή στην λεγόμενη οικονομία της πλατφόρμας το οποίο όπως είπε η Κομισιόν θα προσπαθήσει να μπλοκάρει.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Κώστα Αρβανίτη στο ραδιοσταθμό 105,5 'Στο Κόκκινο' (ηχητικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου