TURKOVAC: Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες τρίτης φάσης του τουρκικού εμβολίου κατά του κορονοϊού

Τουρκία, Turkovac, covid-19,


Το τουρκικό εμβόλιο TURKOVAC , κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, έχει φτάσει στο στάδιο της αίτησης για έγκριση έκτακτης ανάγκης, αναμένεται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή τους επόμενους μήνες...

Οι μελέτες τρίτης φάσης του τουρκικού εμβολίου TURKOVAC έχουν ολοκληρωθεί. Δεν παρατηρήθηκαν παρενέργειες στο εμβόλιο, το οποίο δοκιμάστηκε σε περίπου 1.500 εθελοντές.Συνεχίζονται οι κλινικές μελέτες του εγχώριου ανενεργού εμβολίου TURKOVAC κατά του νέου κορονοϊού (Covid-19), στο Πανεπιστήμιο Erciyes (ERU), όπου και παρήχθη το εμβόλιο.

Το εμβόλιο το οποίο έχει φτάσει στο στάδιο της αίτησης για έγκριση έκτακτης ανάγκης, αναμένεται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή τους επόμενους μήνες.

Ο εθελοντής Γιασίν Ακπινάρ δήλωσε ότι επέλεξε το TURKOVAC επειδή είναι εγχώριο εμβόλιο και είπε: «Δεν είδα καμία παρενέργεια στην πρώτη δόση του εμβολίου. Γι 'αυτό εμβολιάστηκα και με τη δεύτερη δόση. Συνιστώ στους συμπολίτες μου να εμβολιαστούν με το εγχώριο εμβόλιο TURKOVAC»

Και η Αισίν Κιλίντς Τοκέρ, ειδικός στην κλινική μικροβιολογίας μολυσματικών ασθενειών στο Αστικό Νοσοκομείο στο Κάισερι, δήλωσε ότι χορήγησαν το εμβόλιο σε 1.500 εθελοντές.

Η Αισίν Τοκέρ σημείωσε ότι κέντρα υπάρχουν στην Ιστάνμπουλ, την Άνκαρα και στο Κάισερι και αυτή τη στιγμή εξυπηρετούν σε 5 κέντρα στο Πανεπιστήμιο Ερτσιγιές και στο Αστικό Νοσοκομείο στο Κάισερι και είπε: «Χορηγούμε δύο δόσεις στους εθελοντές μας, με διαφορά 28 ημερών. Δεν έχουμε συναντήσει σοβαρές παρενέργειες στην πρώτη και τη δεύτερη δόση που χορηγήθηκαν στους εθελοντές μας, στους οποίους ξεκινήσαμε να χορηγούμε τη δεύτερη δόση τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου