Γιώργος Παπανδρέου: Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά την πρωτοβουλία του - Τι λένε οι υποψήφιοι πρόεδροι

 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής μετά την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να συναντήσει τους υποψηφίους για την ηγεσία. 

Μεσολαβητική, ενωτική πρωτοβουλία με όλους τους παράγοντες και υποψηφίους στο Κίνημα Αλλαγής, αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Γι' αυτήν την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Επιδίωξη, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι «μία συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης».

Στο πλαίσο αυτό ο κ. Παπανδρέου ζήτησε και θα έχει επαφές με τον γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

«Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για τη μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέα μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική», τονίζεται στην ανακοίνωση από το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ..

Ακόμη επισημαίνεται ότι σε αυτήν την προσπάθεια «έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές».


 O Ανδρέας Λοβέρδος συνομίλησε χθες το βράδυ τηλεφωνικά με τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος “δεν θα κάνει πίσω”. Ξεκαθάρισε στον κ. Παπανδρέου ότι πρέπει όλοι οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο ίδιος, ο Ευ. Βενιζέλος και ο Κώστας Σημίτης να διασφαλίσουν την ενότητα, αλλά και τη σοβαρότητα της διαδικασίας, κάτι που είπε και χθες στην ομιλία του στη Χαλκίδα.


Δεν αποσύρει υποψηφιότητα ο Ανδρουλάκης

Το ιδανικό σενάριο για όσους συνομιλούν με τον Γ. Παπανδρέου, θα ήταν η απόσυρση όλων των υποψηφίων, πλην Λοβέρδου. Να συγκρουστούν δηλαδή οι δύο υποψηφιότητες με «καθαρή πολιτική ταυτότητα» όπως έλεγαν, υποδεικνύοντας εμμέσως και στο Νίκο Ανδρουλάκη να μην επιμείνει σε αυτή τη φάση. Ωστόσο, από το περιβάλλον του ευρωβουλευτή διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος.

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μιλούν ξεκάθαρα για το ενδεχόμενο να αποσυρθεί ή όχι από την μάχη της Προεδρίας: Δεν υπάρχει περίπτωση να αποσυρθεί από την υποψηφιότητά του. «Εχει ξεκινήσει μια διαδικασία που πρέπει να σεβαστούμε. Η ενότητα των κομμάτων ενισχύεται από τον σεβασμό στις θεσμικές λειτουργίες τους» πρόσθεταν από το επιτελείο Ανδρουλάκη


“Αγνωστο Χ” τι θα κάνει ο Γερουλάνος – Αρνητική η πρώτη αντίδρασή του στο ενδεχόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητά του:

Στην πρώτη επικοινωνία που είχαν χθες, ο κ. Γερουλάνος φέρεται να ξεκαθάρισε στον πρώην πρωθυπουργό, ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω στην υποψηφιότητά του.


Μένει «μέχρι τέλους» ο Καστανίδης

Το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε μέσω zoom και με τον Χάρη Καστανίδη. Μάλιστα, φέρεται πως ο κ. Καστανίδης διεμήνυσε στον πρώην πρωθυπουργό ότι δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του. «Θα επιμείνει μέχρι τέλους» λένε συνεργάτες του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει από χθες ραντεβού και τηλεφωνήματα. Εχει συναντήσει τον γραμματέα της ΚΕ Μανώλη Χριστοδουλάκη διά ζώσης, ενώ σε λίγο (11:45) θα συναντήσει τον Παύλο Χρηστίδη.


Αποσύρεται ο Κεγκέρογλου

O Γιώργος Παπανδρέου μίλησε χθες τηλεφωνικά – πριν την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του – και με τον γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος. Ο κ. Κεγκέρογλου επιστρέφει το μεσημέρι από την Κρήτη και πιθανότατα θα κάνουν σήμερα το ουσιαστικό ραντεβού, στο γραφέιο Παπανδρέου στη Βουλή.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας χθες στο iefimerida.gr επεσήμανε με νόημα: «Όπως άλλαξαν τα δεδομένα μετά την αποχώρηση διαλόγους υγείας Γεννήματα έτσι και η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει ξανά τα δεδομένα». Μια δήλωση που μεθερμηνευόμενη, συνεπάγεται απόσυρση Κεγκέρογλου από την κούρσα διαδοχής.


Τι επιδιώκει ο Παπανδρέου 

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σημειώνουν ότι στις συναντήσεις αυτές δεν επιδιώκει να διαπιστώσει αν θα αποσυρθούν κάποιοι υποψήφιοι, ούτε θα εξαρτήσει τις κινήσεις του από αυτό, αλλά να διαγνώσει τις προθέσεις τους για το μέλλον του κόμματος και της παράταξης.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη