ΠΟΥ: Η Covid-19 αναμένεται θα προκαλέσει 700.000 ακόμα θανάτους στην Ευρώπη μέχρι την άνοιξη του '22!

WHO, ΠΟΥ, Ευρώπη, Covid-19, κορονοϊός, πανδημία, θάνατοι,

«Οι σωρευτικοί αναφερόμενοι θάνατοι αναμένεται να φτάσουν τα 2,2 εκατομμύρια μέχρι την επόμενη άνοιξη, με βάση τις τρέχουσες τάσεις», πρόσθεσε ο ΠΟΥ, επί του παρόντος, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Covid-19 στην περιοχή.

Την Τρίτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε την ανησυχία του ότι η "σφικτή λαβίδα" της πανδημίας του Covid-19 στην Ευρώπη θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον 700.000 θανάτους μέχρι την άνοιξη.

Αυτό θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό θανάτων στην περιοχή, η οποία περιλαμβάνει επίσης τη Ρωσία και την Κεντρική Ασία, σε 2,2 εκατομμύρια μέχρι την άνοιξη του επόμενου έτους.

«Μπορεί να αναμένεται υψηλή ή ακραία πίεση στα νοσοκομεία σε 25 χώρες και υψηλή ή ακραία πίεση στις ΜΕΘ σε 49 από τις 53 χώρες έως την 1η Μαρτίου 2022», ανέφερε η οργάνωση σε δήλωση.

«Οι σωρευτικοί αναφερόμενοι θάνατοι αναμένεται να φτάσουν τα 2,2 εκατομμύρια μέχρι την επόμενη άνοιξη, με βάση τις τρέχουσες τάσεις»
, πρόσθεσε ο ΠΟΥ. Επί του παρόντος, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Covid-19 στην περιοχή.

«Για να ζήσουμε με αυτόν τον ιό και να συνεχίσουμε την καθημερινότητά μας, πρέπει να ακολουθήσουμε μια προσέγγιση «εμβόλιο συν». Αυτό σημαίνει να λαμβάνουμε τις τυπικές δόσεις του εμβολίου, να λαμβάνουμε ένα αναμνηστικό εάν προσφέρεται, καθώς και να ενσωματώνουμε προληπτικά μέτρα στις συνήθεις συνήθειές μας», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε, Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

«Σε συνδυασμό, η χρήση μάσκας, το πλύσιμο των χεριών, ο αερισμός των εσωτερικών χώρων, η διατήρηση της φυσικής απόστασης και το φτέρνισμα στον αγκώνα σας είναι απλοί, αποτελεσματικοί τρόποι για να αποκτήσετε τον έλεγχο του ιού και να διατηρήσετε τις κοινωνίες σε λειτουργία», πρόσθεσε.

«Όλοι μας έχουμε την ευκαιρία και την ευθύνη να βοηθήσουμε στην αποφυγή περιττών τραγωδιών και απωλειών ζωών και να περιορίσουμε περαιτέρω αναστάτωση στην κοινωνία και τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της χειμερινής περιόδου».

Το χειρότερο σενάριο για την Ευρώπη

Αυτά τα στοιχεία είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που προτάθηκαν σε άλλη ανάλυση, βασισμένη σε έρευνα από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, η οποία επεξεργάστηκε το χειρότερο σενάριο για την Ευρώπη.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στον προεκτυπωμένο ιστότοπο MedRxiv και δείχνουν ότι η πανδημία θα μπορούσε να προκαλέσει 300.000 περισσότερους θανάτους και ένα εκατομμύριο επιπλέον νοσηλεία σε όλη την Ευρώπη, εάν αρθούν όλοι οι περιορισμοί και οι άνθρωποι επέστρεφαν στη ζωή κανονικά.

Ωστόσο, τα στοιχεία θνησιμότητας που παρουσιάζει ο ΠΟΥ είναι υπερδιπλάσια, αλλά περιλαμβάνουν και αυτά στη Ρωσία και την Κεντρική Ασία.

Τα συνολικά αποτελέσματα της μελέτης του London School of Hygiene and Tropical Medicine δείχνουν ότι ακόμη και με υψηλά επίπεδα εμβολιασμού, οι χώρες μπορούν να αναμένουν κύματα νοσηλείας και θανάτων, δήλωσαν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με τον βιοστατικολόγο Geert Molenberghs (KU Leuven/UHasselt), ωστόσο, ο υπολογισμός του αριθμού των ήδη μολυσμένων ατόμων είναι «πολύ ανακριβής» και ο βιοστατικολόγος Tom Wenseleers (KU Leuven) δήλωσε ότι, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία των ερευνητών δεν λαμβάνουν υπόψη την «μη σχετιζόμενη με τον Covid θνησιμότητα που θα προκαλούσε ένα τέτοιο σενάριο χειρότερης περίπτωσης».

Ωστόσο, και οι δύο συμφωνούν στο γενικό συμπέρασμα της έρευνας, το οποίο δείχνει πόσο άσχημα θα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα, εάν οι άνθρωποι δεν είναι προσεκτικοί και οι κυβερνήσεις σταματήσουν να εμβολιάζουν τους πληθυσμούς τους.

«Εάν δεν ληφθούν μέτρα, θα βλέπαμε νοσηλεία και θανάτους τέτοιας τάξης μεγέθους», είπε ο Μόλενμπεργκς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου