Πανελλαδική κινητοποίηση σήμερα των Συνταξιούχων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους - Συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις!

Συναξιούχοι, πανελλαδική κινητοποίηση, αυξήσεις συντάξεων, επιστροφές περικοπών και δώρων, 600 € κατώτερη σύνταξη, αναβάθμιση ΕΣΥ,
από παλαιότερη πορεία Συνταξιούχων
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (Δημοσίου - OAEE - ΙΚΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ) κλιμακώνουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Με νέες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα κλιμακώνουν, αύριο Τρίτη, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις (Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ) τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Οι συνταξιούχοι που απαιτούν να οριστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το «αντίδωρο» των 250 ευρώ και διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις και στους μισθούς, θεσμοθέτηση κατώτερης κύριας σύνταξης στα 600 ευρώ, καθώς και επιστροφή των περικοπών και των δώρων των κύριων και επικουρικών συντάξεων

Αιχμές της κινητοποίησης αφορούν και το ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας καθώς η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ σε ανακοίνωσή της πέραν των γενικών αιτημάτων αναφέρεται και στο ζήτημα του προστίμου των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση αποδεικνύεται πολιτικός αρνητής μιας πλατιάς, οργανωμένης, στα πλαίσια της Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καμπάνιας πειθούς των διστακτικών λαϊκών ανθρώπων για τον εμβολιασμό. Αποδεικνύεται πολιτικός αρνητής της ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Αντίθετα το υπονομεύει ακόμα περισσότερο, με νέες περικοπές των δαπανών για την υγεία στον προϋπολογισμό, προς όφελος των ιδιωτών επιχειρηματιών. Και επιχειρεί, με μια απαράδεκτη απόφαση, να φορτώσει την κάλυψη των δαπανών αυτών και πάλι στο λαό. Απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε την απόφαση της Κυβέρνησης για το χαράτσι αυτό. Απαιτούμε να την αποσύρει άμεσα.»

- Στην Αττική η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί κατά την προηγούμενη πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα.

- Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

- Στην Πάτρα στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20).

- Στην Χαλκίδα, στις 11 π.μ. στην Πλατεία Δικαστηρίων

- Στην Κρήτη θα γίνει κινητοποίηση των συνταξιούχων στα Χανιά. (Η αναχώρηση από το Ηράκλειο θα γίνει στις 8.30 π.μ. από το άγαλμα Βενιζέλου)

- Στη Λάρισα, στις 10.30 π.μ. έξω από το πρώην ΙΚΑ, Ρούζβελτ 4

- Στο Αγρίνιο στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

- Στη Ζάκυνθο, στις 11 π.μ. στο Διοικητήριο.

- Στην Πτολεμαΐδα στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Με τις νέες κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι διεκδικούν:


  • Προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών, δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  • Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και η 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Να τους αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.
  • Να τους αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για τη 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου