Κώστας Αρβανίτης: « Έταξαν Νόμο και Τάξη - Κυβερνούν με Καταστολή και Δακρυγόνα σε Εργαζόμενους»

Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής, ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενοι, Πετρέλαια Καβάλας, κυβερνητική βία,
Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left και μέλους της Επιτροπής Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL), Κώστα Αρβανίτη, για την κυβερνητική βία και καταστολή εις βάρος των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας.

 Ακολουθεί η δήλωση του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη

«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να μίλαγε κάποτε για Νόμο και Τάξη, όμως είναι πια σαφές ότι εννοούσε τον δικό του νόμο, για τη δική του τάξη.

Είναι απαράδεκτο αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιούνται ωςαπεργοσπαστικός μηχανισμός για λογαριασμό μεγάλων ντόπιων και ξένων συμφερόντων, πόσο μάλιστα ενάντια σε εργάτες που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην εργασία. Απαράδεκτο να συμβαίνουν όλα αυτά σε μια επιχείρηση για την οποία έχει αποφασιστεί γενναία χρηματοδοτική στήριξη με την εγγύηση της Ελληνικής Πολιτείας, αλλά και απευθείας με χρήματα των φορολογουμένων, με στόχο, μεταξύ άλλων τη στήριξη της απασχόλησης και των εργαζομένων.

Η καταστολή και αυθαιρεσία στην Καβάλα, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το μίσος που τρέφει η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης για τους εργαζόμενους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες εργαζόμενους που τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να στοιχειοθετηθεί σε βάρος τους κατηγορία.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους απέναντι σε μια εργοδοσία που θέλει να τους στερήσει δικαιώματα και μια κυβέρνηση που αντί να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους παίρνει το μέρος της εργοδοσίας ασκώντας βία και τρομοκρατώντας τους στον χώρο εργασίας τους με επικίνδυνες πρακτικές.​»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου