Ρ.Τ. Ερντογάν: «Οι Ρωσο-Ουκρανικές συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης πρόσθεσαν ουσιαστική ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία»

Ρωσο-Ουκρανικές συνομιλίες, Κωνσταντινούπολης, Ρ.Τ.Ερντογάν, Βλαντιμίρ Πούτιν και Βλαντιμίρ Ζελένσκι, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι,

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την πρότασή του να διοργανώσει συνάντηση μεταξύ του Ζελένσκι και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν....

Η συνάντηση μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη έδωσε μια «ουσιαστική ώθηση» στην ειρηνευτική διαδικασία, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ουκρανό ομόλογό του Βλαντιμίρ Ζελένσκι την Πέμπτη.

«Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των αντιπροσωπειών διαπραγμάτευσης της Ουκρανίας και της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη πρόσθεσε μια σημαντική ώθηση στη διαδικασία που διεξάγεται για τον τερματισμό του πολέμου και την εδραίωση της ειρήνης δεδομένων των αποτελεσμάτων του», ανέφερε το γραφείο Τύπου του Τούρκου προέδρου.

Με τη σειρά του, ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τη διοργάνωση της συνάντησης.

Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης την πρότασή του να διοργανώσει συνάντηση μεταξύ του Ζελένσκι και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σημειώνοντας ότι ήταν σημαντικό οι διαπραγματεύσεις που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη να δώσουν διάφορα σημάδια αποκλιμάκωσης της έντασης, ο Ερντογάν επανέλαβε την πρότασή του να φέρει κοντά τον Πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας και τον Πρόεδρο Πούτιν της Ρωσίας, με την Τουρκία να φιλοξενεί τη συνάντηση», έγραψε χθες σε Twitter το Γραφείο Τύπου της τούρκικης Προεδρίας.


Την Τρίτη, ένας άλλος γύρος διαπροσωπικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Μετά τη συνάντηση, ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έλαβε γραπτές προτάσεις για μια συνθήκη από την Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι, αφού εξεταστούν αυτές οι προτάσεις, η Μόσχα θα υποβάλει τις δικές της προτάσεις. Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η Μόσχα κάνει "δύο βήματα προς" το Κίεβο και προσφέρεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως - ταυτόχρονα με τη μονογραφή της συνθήκης ειρήνης σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα μειώσουν τη στρατιωτική τους δραστηριότητα στις κατευθύνσεις του Κιέβου και του Τσερνίγοφ.
με πληροφορίες από TASS Agency

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου