ΡΩΣΙΑ: Φτιάχνουμε 12 νέες βάσεις στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, ως απάντηση στο ΝΑΤΟ

ΡΩΣΙΑ: Φτιάχνουμε 12 νέες βάσεις στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, ως απάντηση στο ΝΑΤΟ. Σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η Ρωσία ανακοινώνει διά του υπουργού Άμυνας ότι θα δημιουργήσει δώδεκα νέες στρατιωτικές βάσεις στο δυτικό τμήμα της χώρας, ως απάντηση στην ενίσχυση του ΝΑΤΟ και στην επιδιωκόμενη διεύρυνσή του με τη Φινλανδία και τη Σουηδία.


Η απόφαση της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο NATO θα λάβει απάντηση από τη Ρωσία, όπως τόνισε ο Ρώσος  υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο Ρώσος ΥΠΑΜ είπε επίσης πως η Ρωσία θα δημιουργήσει δώδεκα νέες στρατιωτικές βάσεις στο δυτικό τμήμα της χώρας απαντώντας στην ενίσχυση του ΝΑΤΟ και στην αναμενόμενη διεύρυνσή του με τη Φινλανδία και τη Σουηδία.

“Μέχρι τα τέλη του έτους, 12 στρατιωτικές βάσεις και μονάδες θα αναπτυχθούν στον δυτικό στρατιωτικό τομέα”, δήλωσε ο Σεργκέι Σοϊγκού σε στελέχη του υπουργείου του και του στρατού, επισημαίνοντας “την αύξηση των στρατιωτικών απειλών στα ρωσικά σύνορα” και κατηγορώντας το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Σεργκέι δήλωσε πως η κίνηση αυξάνει τις στρατιωτικές απειλές για τη Ρωσία και γι' αυτό η Μόσχα «θα απαντήσει με τα κατάλληλα αντίμετρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου