Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ταϊβάν να προμηθευτεί σύγχρονο εξοπλισμό πιο κατάλληλο απέναντι Κίνα!

ΤΑΪΒΑΝ, εξοπλισμοί,

Σύμφωνα με τους «New York Times», η πίεση των ΗΠΑ στην Ταιβάν ξεκίνησε μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Το δημοσίευμα αναφέρει πως «ο πόλεμος έπεισε την Ουάσιγκτον και την Ταϊπέι ότι μια κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν τα επόμενα χρόνια είναι τώρα ένας πιθανός κίνδυνος..
.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν πιέζει αθόρυβα την κυβέρνηση της Ταϊβάν να παραγγείλει αμερικανικής κατασκευής όπλα που θα βοηθούσαν τον μικρό στρατό της να αποκρούσει μια θαλάσσια εισβολή από την Κίνα και όχι όπλα που έχουν σχεδιαστεί για συμβατικό πόλεμο, λένε νυν και πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ταϊβάν» γράφουν οι «New York Times»

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η πίεση ξεκίνησε μετά την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. Το δημοσίευμα αναφέρει πως «ο πόλεμος έπεισε την Ουάσιγκτον και την Ταϊπέι ότι μια κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν τα επόμενα χρόνια είναι τώρα ένας πιθανός κίνδυνος - και ότι ένας μικρότερος στρατός με τα σωστά όπλα που έχει υιοθετήσει μια στρατηγική ασύμμετρου πολέμου, στον οποίο επικεντρώνεται στην κινητικότητα και τις επιθέσεις ακριβείας, μπορεί να νικήσει έναν μεγαλύτερο εχθρό».

Αναφέρει ακόμα πως «αμερικανοί αξιωματούχοι επανεξετάζουν τις δυνατότητες του στρατού της Ταϊβάν για να προσδιορίσουν εάν μπορεί να αντιμετωπίσει μια εισβολή, όπως έκαναν οι ουκρανικές δυνάμεις» και προσθέτει ότι «ο πρόεδρος Tsai Ing-wen της Ταϊβάν προσπαθεί να προσανατολίσει τον στρατό της χώρας προς τον ασύμμετρο πόλεμο και έχει προχωρήσει στην αγορά ενός μεγάλου αριθμού κινητών, φονικών όπλων που είναι δύσκολο να στοχευτούν και να αντιμετωπιστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου