Βλαντιμίρ Πούτιν την Ημέρα της Νίκης: «Η Ρωσία υπερασπίζεται τη πατρίδα στην Ουκρανία»

77η επέτειος από την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ημέρα της Νίκης, Ομιλία Πούτιν,


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει «απολύτως απαράδεκτη απειλή» στην Ουκρανία, οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τη «πατρίδα» στην Ουκρανία.

Η Ρωσία γιόρταζε, σήμερα, Δευτέρα, 9/5, την 77η επέτειο από την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας με παρελάσεις και πορείες, συμπεριλαμβανομένου του κύριου εορτασμού στην Κόκκινη Πλατεία με περίπου 11.000 στρατιώτες και περισσότερα από 130 στρατιωτικά οχήματα.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία υπερασπίζονται την Πατρίδα από μια «απολύτως απαράδεκτη απειλή», καθώς άνοιξε την ετήσια παρέλαση για τη νίκη επί της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πούτιν είπε σε χιλιάδες στρατιώτες που συγκεντρώθηκαν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας ότι «οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία συνεχίζουν τη μάχη κατά του ναζισμού, αλλά ότι είναι σημαντικό «να κάνουμε τα πάντα για να μην επαναληφθεί η φρίκη ενός παγκόσμιου πολέμου».

Ο Πούτιν δεν έκανε σημαντικές ανακοινώσεις στην ομιλία, παρά τις αναφορές στη Δύση ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την επέτειο για να ανακοινώσει μια κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία ή μια γενική κινητοποίηση στη Ρωσία.

Αντίθετα, ο Πούτιν προσπάθησε να συγκεντρώσει την υποστήριξη του κοινού για την εκστρατεία συνδέοντας την τρέχουσα σύγκρουση με αυτό που οι Ρώσοι αποκαλούν Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

Η επιβλητική παρέλαση στη "Κόκκινη πλατεία"

 

Απευθυνόμενος στις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, είπε: «Παλεύετε για την Πατρίδα, για το μέλλον της, ώστε κανείς να μην ξεχάσει τα μαθήματα του Β'  Παγκοσμίου Πολέμου».

Ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία και τη Δύση για τη σύγκρουση, λέγοντας ότι «το Κίεβο και οι σύμμαχοί του ετοίμαζαν «μια εισβολή στα ιστορικά μας εδάφη», συμπεριλαμβανομένης της ρωσόφωνης περιοχής του Ντονμπάς και της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014.

«Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη χώρα μας, περιλαμβανομένης της Κριμαίας, αλλά εμείς δεν θα επιτρέπαμε να συμβεί αυτό», είπε ο Ρώσος πρόεδρος από την Κόκκινη Πλατεία, κατά την Έναρξη της μεγάλης ρωσικής παρέλασης για την Ημέρα της Νίκης εναντίον των ΝΑΖΙ κατά των Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Προσπάθησαν να κάνουν μια απαράδεκτη ανάπτυξη δυνάμεων δίπλα μας», είπε για το ΝΑΤΟ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, «αλλά εμείς το αποτρέψαμε αυτό και ήταν το μοναδικό σωστό πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε».

«Εμείς ποτέ δε θα εγκαταλείψουμε την παράδοσή μας και την πατρίδα μας, εν μέσω ρωσοφοβίας, επαίνου των προδοτών και γενικής παρακμής ηθών σε άλλες χώρες», πρόσθεσε.

«Δημιουργούνταν μια απολύτως απαράδεκτη απειλή για εμάς, απευθείας στα σύνορά μας», είπε ο Πούτιν, δείχνοντας τις παραδόσεις όπλων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και την ανάπτυξη ξένων συμβούλων.

Η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή, είπε ο Πούτιν, παρά να αναλάβει μια προληπτική απάντηση στην επιθετικότητα, αποκαλώντας τη "τη μόνη σωστή απόφαση" για μια "κυρίαρχη, ισχυρή και ανεξάρτητη χώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου