Δημοσκόπηση: Το 43% Ελλήνων θεωρεί το ΝΑΤΟ υπεύθυνο του πολέμου και το 13% ότι η ευθύνη μοιρασμένη.


Η έρευνα βασίζεται σε αντιπροσωπευτικά δείγματα σε 16 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συν το Ηνωμένο Βασίλειο και η επιτόπια έρευνα διεξήχθη μεταξύ 1ης και 25ης Απριλίου.

Απόλυτα αντίθετα με τις έρευνες των εγχώριων εταιρειών δημοσκοπήσεων και ερευνών της κοινής γνώμης είναι τα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου για το αν οι Έλληνες είναι υπέρ ή κατά της Ρωσίας:

Σύμφωνα μ τα αποτελέσματα  οι Έλληνες σε ποσοστό 56% κατηγορούν το ΝΑΤΟ ότι είναι υπεύθυνο για τον πόλεμο ή ότι η ευθύνη είναι μοιρασμένη!

Βασικά το 43% θεωρεί το ΝΑΤΟ υπεύθυνο και το 13% ότι η ευθύνη είναι μοιρασμένη!

Το 26% μόλις, των Ελλήνων, θεωρεί ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τον πόλεμο.

Πρώτη στις φιλορωσικές θέσεις είναι οι Βούλγαροι με ελάχιστη διαφορά από τους Έλληνες, μόλις στο 57%.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 44% των Βουλγάρων πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ είναι πλήρως υπεύθυνο για την κατάσταση στην Ουκρανία και ένα άλλο 13% πιστεύει ότι η ευθύνη μοιράζεται μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Έτσι, η Βουλγαρία γίνεται η χώρα με το μεγαλύτερο μερίδιο ανθρώπων που κατηγορούν το ΝΑΤΟ – συνολικά 57% .

Τρίτη η Σλοβακία με 45% και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί θεωρούν ότι η Ρωσία ευθύνεται για τον πόλεμο και όχι το ΝΑΤΟ.

Η μελέτη διεξήχθη με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο με την ευκαιρία της Κρατικής Διάσκεψης της Ένωσης στη Φλωρεντία το 2022.

Η έρευνα βασίζεται σε αντιπροσωπευτικά δείγματα σε 16 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συν το Ηνωμένο Βασίλειο και η επιτόπια έρευνα διεξήχθη μεταξύ 1ης και 25ης Απριλίου.

Στη Σκανδιναβία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία και την Ολλανδία, περισσότερο από το 70% των ανθρώπων θεωρούν τη Ρωσία ως τον κύριο υπεύθυνο.

Η έρευνα έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί οι εγχώριες εταιρείες δημοσκοπήσεων διαψεύδονται για άλλη μια φορά.

Το ότι στήνονται οι δημοσκοπήσεις κατά το δοκούν για το ποιο κόμμα θα ψήφιζαν, το ξέρουμε. Το ότι θα στήνονταν ακόμα και για το ότι ευθύνονται οι Ρώσοι για τον πόλεμο, δεν έχει εξήγηση!

Ή έχει; Φυσικά και έχει αν συνοδευθεί με το ερώτημα «Θεωρείται τις κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση δίκαιες;».

Σύμφωνα με την έρευνα της Interview, υποτίθεται ότι «ένας στους δύο Έλληνες (51%) τάσσεται υπέρ της ουκρανικής πλευράς», ενώ  «Το 34% δεν υποστηρίζει κάποιο στρατόπεδο ενώ με το πλευρό της Ρωσίας συντάσσεται το 15%».

Και συνεχίζει με το «ζουμί»:

«Η συμπάθεια των Ελλήνων στον ουκρανικό λαό διαφαίνεται επίσης, τόσο από το γεγονός ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία (63%) των ερωτηθέντων, όσο και από το ότι η συντριπτική πλειοψηφία (83%) τάσσεται υπέρ της απόφασης της 12μηνης άδειας παραμονής και εργασίας σε πρόσφυγες από την Ουκρανία».

Και δικαιολογούνται έτσι και η εκτόξευση των τιμών των καυσίμων και η νομιμοποίηση των Ουκρανών που «ζουν τον μύθο τους» δωρεάν στην Ελλάδα!

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου