Διατάξτε !

Γιάννης Ανδρουλιδάκης, Κυρ. Μητσοτάκης, iskra.gr,

Ο πρωθυπουργός με αντιθεσμικές μεθοδεύσεις παρακάμπτει τους αρμόδιους υπουργούς και με το επιτελείο του από το Μαξίμου, ττη Βουλή, τους πολιτικούς αρχηγούς, τον ελληνιό λαός και αποφασίζει ετσιθελικά για κρίσιμα, ευαίσθητα και καθοριστικά για την ανεξαρτησία της χώρας ζητήματα.

Γιάννης Ανδρουλιδάκης*

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τα έχει κάνει γενικώς θάλασσα. Δεν υπάρχει έστω ένας τομέας (αν εξαιρέσει κανείς τον τουρισμό, που πηγαίνει καλά ακόμη και με αυτόματο πιλότο), που να καταγράφει θετικές επιδόσεις. Μάταια προσπαθούν οι δημοσκοπήσεις και τα φίλια Μ.Μ.Ε. να αλλάξουν την εικόνα. Η κυβερνητική αποτυχία είναι ορατή πλέον ακόμη και στα μέλη και τους υποστηρικτές της Ν.Δ. Η κυβέρνηση βυθίζεται στην αναξιοπιστία, την παρακμή και την υποτέλεια και μαζί της συμπαρασύρει και τη χώρα. Δυσκολεύομαι να βρω άλλον πρωθυπουργό τόσο υποτακτικό και τόσο πρόθυμο να εκτελέσει τις εντολές των «συμμάχων» μας.

Είναι πράγματι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται ποια είναι τα συμφέροντα της χώρας και πώς χαράσσει γραμμή στον τομέα της Άμυνας και της Εξωτερικής πολιτικής. Παρακάμπτει τους αρμόδιους υπουργούς και με το επιτελείο του από το Μαξίμου αποφασίζει για κρίσιμα, ευαίσθητα και καθοριστικά για την ανεξαρτησία της χώρας ζητήματα. Οι υπουργοί του πληροφορούνται από αλλού τις αποφάσεις, οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν απόλυτη άγνοια για μείζονος σημασίας θέματα και ο ελληνικός λαός μαθαίνει από το εξωτερικό τις επόμενες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η τελευταία απόφαση του πρωθυπουργού για αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία. Ο κ. Μητσοτάκης, μετά από αξίωση των Η.Π.Α., δέχτηκε ασμένως να στείλει στη χώρα αυτή τα ανατολικογερμανικά αμφίβια άρματα μάχης MBP-1, τα οποία μπορεί να χειριστεί ο στρατός της χωρίς να χρειάζεται εκπαίδευση, και στη θέση τους να δεχτεί από την Γερμανία τα άρματα Marder. Την ανακοίνωση έκανε ο Γερμανός καγκελάριος κ. Σόλτς και όχι ο Έλληνας πρωθυπουργός, γεγονός που παραπέμπει σε αποφάσεις των αποικιοκρατών που κοινοποιούνται στους υποτελείς τους.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει κάποιες σημαντικές πλευρές που σχετίζονται με αυτήν την υπόθεση. Πρώτα-πρώτα, ότι τα παραπάνω άρματα έχουν αποσυρθεί από τον γερμανικό στρατό και, από όσα διέρρευσαν στον Τύπο, η Ελλάδα θα πρέπει να παρακάμψει την ΠΥΡ.ΚΑΛ. και να προμηθευτεί πυρομαχικά, τα οποία βρίσκονται μόνο στη Γερμανία και όχι σε επαρκείς ποσότητες!!! Υπάρχει, ακόμη, άλλη μια κρίσιμη παράμετρος. Ο κ. Μητσοτάκης αγνόησε τους στρατιωτικούς, οι οποίοι με τρόπο προσβλητικό πληροφορήθηκαν τη σχετική απόφαση. Επιπλέον, τα όπλα αυτά (MBP-1) βρίσκονται κυρίως στα νησιά και παίζουν, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερων αξιωματικών του στρατού ξηράς, σημαντικό ρόλο στην άμυνά τους, ενώ τα Marder, με το αδύναμο πυροβόλο, θεωρούνται από τους ειδικούς ακατάλληλα. Ουδείς γνωρίζει, βεβαίως, αν θα εκπαιδευτεί το προσωπικό στα νέα άρματα μάχης πριν να φύγουν τα MBP-1 για την Ουκρανία, αφήνοντας κενό στην υπεράσπιση της μεθορίου, ή μετά. Να μην ξεχνάμε, επίσης, ότι όλα ετούτα γίνονται σε μια περίοδο που η Τουρκία απειλεί ανοιχτά την ελληνική ανεξαρτησία, βγάζει ανενόχλητη ερευνητικά σκάφη στο κέντρο του Αιγαίου και ζητά επιτακτικά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Ποιο μήνυμα στέλνει ο πρωθυπουργός στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο εξωτερικό, στον ελληνικό λαό και στη γειτονική χώρα; Ότι ξεκίνησε η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, και μάλιστα σε μια στιγμή που Τουρκία κάνει πρόβες και περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για άλλο ένα χτύπημα στο σώμα του ελληνισμού, τον 21ο αιώνα, μετά από εκείνα που πέτυχε τον προηγούμενο στη Μ. Ασία και την Κύπρο; Θα απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στις αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη» ότι δυσεύρετο και πολύτιμο υλικό ήδη έχει σταλεί στην Ουκρανία, αποδυναμώνοντας έτσι την άμυνα των νησιών; Αφελής και ανιστόρητος ο πρωθυπουργός και όποιος άλλος πιστεύει ότι οι «σύμμαχοι» θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα της πατρίδας, αν χρειαστεί.

Κάποιος θα πρέπει να πει σε έναν πρωθυπουργό, που οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνους και κακοτράχαλους δρόμους, ότι, όσοι αποδέχτηκαν με προθυμία τον ρόλο του καλού παιδιού, έπαιξαν με τα συμφέροντα της Ελλάδας, η οποία βγήκε πολλαπλά ζημιωμένη. Κάποιος να του υπενθυμίσει ότι δεν μπορεί να επαναφέρει τη χώρα στην εποχή του «Διατάξτε κ. Διοικητά!» Και αυτός δεν είναι άλλος από τον ελληνικό λαό, που χρειάζεται να αφυπνιστεί και να τον στείλει το γρηγορότερο δυνατόν στο σπίτι του. Αποδείχτηκε ακατάλληλος για τα συμφέροντα του τόπου, ας μην του επιτρέψει να γίνει και ολέθριος.
πηγή: iskra.gr

Γιάννης Ανδρουλιδάκης είναι εκπαιδευτικός στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου