Ευρωπαϊκή Επιτροπή για επαναπροωθήσεις : Παίρνουμε σοβαρά τους ισχυρισμούς - Η Ελλάδα να διεξάγει έρευνες

Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μεταναστευτικό, επαναπροωθήσεις, pushbacks,

Ζητήθηκε από την Ελλάδα να θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα που θα εγγυάται το σεβασμό στο χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ και η Επιτροπή αναμένει την απάντηση των ελληνικών αρχών.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν της όλους τους ισχυρισμούς για επαναπροωθήσεις (pushbacks) στα σύνορα και αναμένει από τις εθνικές αρχές να διερευνήσουν αυτούς τους ισχυρισμούς και να τους παρακολουθoύν καταλλήλως, όπως απαιτείται», δήλωσε η αρμόδια για θέματα μετανάστευσης εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίτα Χίπερ, κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο για επαναπροωθήσεις προσφύγων στον Έβρο.

«Από την Ελλάδα ζητήσαμε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί μεμονωμένα», ανέφερε η κ. Χίπερ, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές για να τεθεί σε εφαρμογή ένας «αξιόπιστος» και «ανεξάρτητος» μηχανισμός ελέγχου, ο οποίος θα επιτρέψει να αντιμετωπιστούν όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί με δομικό τρόπο.

Πρόσθεσε επίσης, ότι ζητήθηκε από την Ελλάδα να θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα που θα εγγυάται το σεβασμό στο χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ και η Επιτροπή αναμένει την απάντηση των ελληνικών αρχών.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε, τέλος, ότι ο διάλογος με τις ελληνικές αρχές είναι τακτικός σε διάφορα επίπεδα και πρόσθεσε ότι η επίτροπος Eσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον θα έχει τηλεδιάσκεψη την προσεχή Πέμπτη με τον αρμόδιο Έλληνα υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου