Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε έκτακτο φόρο 7 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις ενέργειας και χρηματοπιστωτικές εταιρείες

Πέδρο Σάντσεθ, Ισπανός πρωθυπουργός, έκτακτη φορολογία,

Το έκτακτο φορολογικό μέτρο θα εφαρμοστεί στις χρηματοπιστωτικές εταιρείς το 2022-23 και στις επιχειρήσεις ενέργειας το 2023-24 με στόχο να αποφέρει 7 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε χθες Τρίτη έναν έκτακτο φόρο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για τις χρηματοπιστωτικές και ενεργειακές εταιρείες, προκειμένου να αντισταθμίσει το τίμημα του πληθωρισμού για την εργατική και μεσαία τάξη της χώρας.

Το έκτακτο φορολογικό μέτρο, σύμφωνα με το Euractiv, θα εφαρμοστεί στις χρηματοπιστωτικές εταιρείες το 2022-23 και στις επιχειρήσεις ενέργειας το 2023-24 με στόχο να αποφέρει 7 δισεκατομμύρια ευρώ – 1,5 δισεκατομμύρια από τον τραπεζικό τομέα και 2 δισεκατομμύρια από τις μεγάλες επιχειρήσεις ενέργειας κάθε χρόνο.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τα δεινά των πολλών να ωφελήσουν τους λίγους», δήλωσε ο ηγέτης του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την κατάσταση του έθνους στο κοινοβούλιο.

Ο Πέδρο Σάντσεθ, ΓΓ του Ισπανικού Σοσιαλιστικού κόμματος, ο οποίος ηγείται μιας κυβέρνησης συνασπισμού μειοψηφίας, προειδοποίησε ότι τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί να είναι απαραίτητα όταν αντιμετωπίζονται πιθανές ελλείψεις εφοδιασμού σε περίπτωση που ο Ρώσος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφασίσει να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει μηνιαίες σιδηροδρομικές κάρτες σε ορισμένες προαστιακές γραμμές που διαχειρίζεται η κρατική εταιρεία Renfe μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου.
_______________________________________

* Ο Πέδρο Σάντσεθ Πέρεθ-Καστεχόν (Pedro Sánchez Pérez-Castejón, 1972-) είναι Ισπανός πολιτικός από τη Μαδρίτη, γενικός γραμματέας του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος από τον Μάιο του 2017, έχοντας καταλάβει την ίδια θέση για πρώτη φορά από το 2014 μέχρι το 2016. Ανέλαβε πρωθυπουργός της χώρας την 1η Ιουνίου 2018, μετά την υπερψήφιση από το ισπανικό Κοινοβούλιο της πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης του προκατόχου του, Μαριάνο Ραχόι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου