Ο Τζο Μπάιντεν έφτασε στη Σαουδική Αραβία για να συναντήσει τον βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπτουλαζίζ και τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (vid)

Τζο Μπάιντεν, Τζέντα, Σαλμάν μπιν Αμπτουλαζίζ, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν,

Η υποδοχή του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο διεθνές αεροδρόμιο King Abdulaziz στη σαουδαραβική πόλη Τζέντα, κατά την άφιξή του από το Ισραήλ....

  • Η Τζέντα σηματοδοτεί τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή
  • Νωρίτερα την Παρασκευή, είχε συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και με Ισραηλινούς αξιωματούχους μια ημέρα νωρίτερα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφτασε στη Σαουδική Αραβία σήμερα Παρασκευή, τον τελευταίο σταθμό της πρώτης του περιοδείας στη Μέση Ανατολή ως ηγέτης των ΗΠΑ, όπου πρόκειται να συναντηθεί με την ηγεσία του Βασιλείου.


Ο Τζο Μπάιντεν έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο King Abdulaziz της Τζέντα, την τρίτη ημέρα μιας τετραήμερης περιπλάνησης στη Μέση Ανατολή.

Προηγήθηκε η επίσκεψή του Ισραήλ και την Δυτική Όχθη όπου συνάντησε Ισραηλινούς αξιωματούχους και στη Δυτική Όχθη συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και άλλους προτού πετάξει στη Σαουδική Αραβία.

Στη Τζέντα, ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπτουλαζίζ Αλ Σαούντ και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει μια μεγαλύτερη συνάντηση εργασίας στην οποία θα συμπεριληφθούν ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και άλλοι ανώτεροι Σαουδάραβοι αξιωματούχοι καθώς και οι κορυφαίοι σύμβουλοι του προέδρου.

Ο Μπάιντεν έγινε δεκτός στο παλάτι Al-Salam στη Τζέντα από τον διάδοχο πριν από τη συνάντηση.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει τη συνεργασία για τον ενεργειακό εφοδιασμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια στη Σαουδική Αραβία σε ένα ταξίδι που έχει σκοπό να επαναφέρει τις σχέσεις των ΗΠΑ με μια χώρα που κάποτε υποσχέθηκε να κάνει «παρία» στην παγκόσμια σκηνή.

Η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι θα ανοίξει τον εναέριο χώρο της σε όλους τους αερομεταφορείς , ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερες υπερπτήσεις από και προς το Ισραήλ, σε μια απόφαση που χαιρέτισε ο Μπάιντεν.

πηγή: arabnews 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου