Συγκρουσιακή αναμένεται η σημερινή προ ημερησίας διάταξης συνεδρίαση της Βουλής για την "κοινωνική πολιτική"

Βουλή, Κοινωνική πολιτική,

Tην σημερινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για την "κοινωνική πολιτική" της κυβέρνησής του!


Σε προεκλογικό σκηνικό θα διεξαχθεί την Τετάρτη στη Βουλή η προ ημερησίας συζήτηση που ζήτησε ο πρωθυπουργός για την κοινωνική πολιτική, με στόχο να πείσει ότι η κυβέρνησή του, παρά την αναλγησία της απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία, έχει να επιδείξει έργο στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής.

Μια ημέρα πριν συμπληρωθούν τα τρία χρόνια από την εκλογική αναμέτρηση του 2019 Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα έχουν και την τελευταία τους – όπως όλα δείχνουν – μονομαχία για την τρέχουσα πολιτική περίοδο.

Με τη συζήτηση επί της ουσίας θα ανοίξει ο προεκλογικός αγώνας, είτε οι κάλπες στηθούν το φθινόπωρο, όπως θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, είτε την άνοιξη. Η χώρα άλλωστε, διανύει μια άτυπη προεκλογική περίοδο και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση της ημερομηνίας που θα οδηγήσουν τους πολίτες στα παραβάν.

Η αντιπαράθεση αναμένεται να είναι σφοδρή και εφ’ όλης της ύλης και εκτός από τα θέματα κοινωνικής πολιτικής που αποτελούν και το αντικείμενο της συζήτησης θα επεκταθεί και σε όλα τα ζητήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα, τα γεγονότα του 2015 (ποντάρει σε αυτό ο Κυρ. Μητσοτάκης, μην έχοντας κάτι να πει για τα δικά του πεπραγμένα) και την υπόθεση της Novartis, στην οποία κατέρρευσε με πάταγο το κυβερνητικό αφήγημα περί «σκευωρίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να απαντήσει, υποστηρίζοντας ότι η ιστορία της χώρας δεν ξεκίνησε το 2015. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα θυμίσει ότι η ΝΔ το 2009 παρέδωσε τη χώρα με πρωτογενές έλλειμμα 11% και το 2015 με άδεια ταμεία, ανθρωπιστική κρίση και ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Παράλληλα, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, την έσωσε από τη χρεοκοπία και την επανέφερε σε τροχιά ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου