Νομος-Πλαίσιο για τα ΑΕΙ: Άμεση αντίδραση με απεργιακές κινητοποιήσεις από πανεπιστημιακούς και φοιτητές

Νόμος-Πλαίσιο ΑΕΙ, Πανεπιστημιακοί, Φοιτητές, κινητοποιήσεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,......................................

Να μην περάσει το νομοσχέδιο διάλυσης της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης ζητούν Πανεπιστημιακοί και Φοιτητές - Επί ποδός όμως βρίσκεται η πανεπιστημιακή κοινότητα για να αντιπαλέψει αυτό το αντιδραστικό νομοσχέδιο.

Επί ποδός βρίσκεται η πανεπιστημιακή κοινότητα για να αντιπαλέψει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που κατέθεσε την νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη η κυβέρνηση στην Βουλή και με το οποίο πιάνει το νήμα από τη νομοθεσία για την Ανώτατη Εκπαίδευση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και την συγκεντρώνει σε ένα ενιαίο πλαίσιο, που δημιουργεί μια ακόμα πιο διευρυμένη αγορά εκπαιδευτικών προϊόντων και υπηρεσιών πολλών ταχυτήτων.

Χθες, Τρίτη 5/7, οι πανεπιστημιακοί προχώρησαν στις πρώτες τους προειδοποιητικές απεργιακές κινητοποιήσεις εναντίον του.

Με ομόφωνη απόφασή της, η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών, ΠΟΣΔΕΠ, κάλεσε τους συλλόγους - μέλη της να προκηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο - πλαίσιο. Πολλοί Σύλλογοι Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν προκηρύσσοντας στάσεις εργασίας, απεργία ή αποχή από διδακτικά κι ερευνητικά καθήκοντα.

Στην Αθήνα, πανεπιστημιακοί και άλλοι διδάσκοντες κι ερευνητές στα ιδρύματα, μαζί με φοιτητές, συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων το μεσημέρι στα Προπύλαια και διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, διαμηνύοντας ότι ο νόμος - πλαίσιο που φέρνει διάλυση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης απορρίπτεται!

Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι Σύλλογοι ΔΕΠ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, ενάντια στον νέο νόμο - πλαίσιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ που κατατέθηκε στη Βουλή. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Σε διαδικτυακή σύσκεψη - συζήτηση των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών και Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Ιδρύματος, με θέμα τον νέο νόμο - πλαίσιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση που κατατέθηκε στη Βουλή. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 8 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου