Η Κίνα εκτόξευσε την πρώτη εργαστηριακή μονάδα του διαστημικού της σταθμού Tiangong

Δαστημικός σταθμός Tiangong, εκτόξευση μονάδας Wentian,
Η εκτόξευση του "Wentian"
Η μονάδα Wentian θα συναντηθεί και θα προσδεθεί στον συνδυασμό του διαστημικού σταθμού Tiangong, σύμφωνα με τις προγραμματισμένες διαδικασίες και οι αστροναύτες Shenzhou-14 θα εισέλθουν στο Wentian για να εκτελέσουν σχετικές εργασίες....

Η Κίνα εκτόξευσε πριν λίγες ώρες το "Wentian", την πρώτη εργαστηριακή μονάδα του διαστημικού της σταθμού. Η νέα μονάδα θα λειτουργεί τόσο ως εφεδρικό στοιχείο της βασικής ενότητας όσο και ως μια ισχυρή πλατφόρμα επιστημονικών πειραμάτων.

Η μονάδα "Wentian" έχει μήκος 17,9 μέτρα, μέγιστη διάμετρο 4,2 μέτρα και μάζα απογείωσης 23 τόνους, σύμφωνα με τον Liu Gang, αναπληρωτή επικεφαλής σχεδιαστή του συστήματος διαστημικών σταθμών του επανδρωμένου διαστημικού προγράμματος της Κίνας με την Ακαδημία Διαστημικής Τεχνολογίας της Κίνας.

Η μονάδα "Wentian" αποτελείται από μια καμπίνα εργασίας, μια καμπίνα αερόστατου και μια καμπίνα πόρων.

Ο πύραυλος μεταφοράς Long March-5B Y3, που μετέφερε τον "Wentian", εκτοξεύτηκε από την τοποθεσία εκτόξευσης του διαστημικού σκάφους Wenchang στην ακτή της νότιας νησιωτικής επαρχίας Hainan στις 2:22 μ.μ. (ώρα Πεκίνου), σύμφωνα με την China Manned Space Agency (CMSA). .

Περίπου 495 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Wentian αποχωρίστηκε από τον πύραυλο και μπήκε στην προγραμματισμένη τροχιά. Η εκτόξευση είναι απόλυτη επιτυχία, δήλωσε η CMSA.

Αυτή είναι η 24η αποστολή πτήσης από τότε που εγκρίθηκε και ξεκίνησε το επανδρωμένο διαστημικό πρόγραμμα της χώρας.

Η κατασκευή του κινεζικού διαστημικού σταθμού Tiangong αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος. Στη συνέχεια θα εξελιχθεί από μια δομή μιας ενότητας σε ένα εθνικό διαστημικό εργαστήριο με τρεις ενότητες -- την βασική ενότητα, την Tianhe, και δύο εργαστηριακές ενότητες, το Wentian και το Mengtian.

Η μονάδα Tianhe κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2021 και η μονάδα Mengtian πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Αργότερα, η μονάδα Wentian θα συναντηθεί και θα προσδεθεί στον συνδυασμό του διαστημικού σταθμού σύμφωνα με τις προγραμματισμένες διαδικασίες και οι αστροναύτες Shenzhou-14 θα εισέλθουν στο Wentian για να εκτελέσουν σχετικές εργασίες.
πηγή: Xinhua Net

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου