Νίκος Μπίστης: «Τσίπρας ande portas»

Νίκος Μπίστης, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας,

Η κοινή δράση για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας δεν είναι ενα κόλπο, μια παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Δεν αντιπαρατίθεται στην αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Είναι αδήριτη ανάγκη, θα αποτελέσει μια win win κατάσταση για όλη την δημοκρατική παράταξη. Ο συνδυασμός σύνεσης και ανένδοτης δημοκρατικής μαχητικότητας θα ξεπεράσει και τα τελευταία εμπόδια στον δρόμο προς την προοδευτική διακυβέρνηση.


Όλοι αυτοί που το 2019 στοιχημάτιζαν ότι ο Τσίπρας δεν θα παραδώσει την εξουσία στον Μητσοτάκη – ώστε ο τελευταίος να φτιάξει τον θαυμαστό κόσμο των παρακολουθήσεων που εντυπωσίασε μέχρι και τους New York Times- είναι και πάλι σφόδρα ανήσυχοι. Αφορμή μια αποστροφή του Τσίπρα στο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο «Να ετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα». Έντρομοι ανακάλυψαν ότι ο Τσίπρας και κατ' επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δεν ικανοποιούνται με μια απλή εναλλαγή εξουσίας αλλά θέλουν παραπάνω. Οι αστοί τρομάξανε, λοιπόν, με πρώτους το επιτελικό παρακράτος και τους ακροκεντρώους που διέγνωσαν πρόθεση κατάληψης των αρμών της εξουσίας από τον αμετανόητο μπολσεβίκο Τσίπρα. Ο οποίος στο άρθρο – μανιφέστο του εξηγεί λεπτομερώς και το πως θα γίνει η επαναστατική αυτή αλλαγή, με την διάβρωση των θεμελίων του αστικού καθεστώτος .

Γράφει: «Διότι εδώ που φτάσαμε δεν αρκεί να επιδιώκουμε μια απλή εναλλαγή στην εξουσία. Αυτό που απαιτείται είναι ένα σχέδιο ανάταξης και ανασύνταξης της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας. Ένα σχέδιο θεσμικής επανεκκίνησης, που θα αφορά όχι μόνο την ΕΥΠ, αλλά και τη Δικαιοσύνη, τη λειτουργία των ΜΜΕ, τις ανεξάρτητες αρχές και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Απέναντι στο μαύρο σκοτάδι της καθεστωτικής απολυταρχίας και το κράτος ιδιωτικό-οικογενειακό λάφυρο να αντιπαραβάλουμε σοβαρές και θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία».

Αυτά τα τρομερά πράγματα θα μας συμβούν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κερδίσει τις εκλογές και σχηματιστεί Προοδευτική Κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Θα κινδυνεύσουμε να γίνουμε κανονική , λειτουργική δημοκρατία. Και τα σε διατεταγμένη υπηρεσία sites και οι γνωστοί αρθρογράφοι και οι συνήθεις ύποπτοι σχολιαστές του Διαδικτύου ανατριχιάζουν και προσπαθούν να εκφοβίσουν. Ο Τσίπρας ante portas, ο λαϊκισμός σηκώνει πάλι κεφάλι. απειλούν την δημοκρατία οι αμετανόητοι Συριζαίοι και οι σύμμαχοι τους. Είναι τόσο εξόφθαλμος ο αντιπερισπασμός για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που είναι ζήτημα αν θα συγκινήσει τον Άδωνι Γεωργιάδη ή τον Ανδρέα Λοβέρδο, ούτε καν την Εύα Καϊλή . Όμως στην απέλπιδα προσπάθεια τους να αλλάξουν την ατζέντα , θα κάνουν τα πάντα , θα διαστρεβλώνουν , θα στήνουν προβοκάτσιες, θα χρησιμοποιήσουν κάθε κονδυλοφόρο, ή πρόθυμο κρατικό λειτουργό . ( Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου πριν κοσμήσει με την παρουσία του την ΝΔ ήταν δικαστής )

Ο λόγος είναι προφανής. Το αντι ΣΥΡΙΖΑ Μέτωπο υπέστη μια ήττα. Η πρώτη του γραμμή , αυτή της συμπαράταξης με την ΝΔ και τον Μητσοτάκη, δεν άντεξε. Θα ανασυνταχθούν με λιγότερες δυνάμεις και καθόλου εφεδρείες, σε μια δεύτερη γραμμή άμυνας, που στο χέρι μας είναι να αποδειχθεί και αυτή γραμμή Μαζινό και να καταρρεύσει χωρίς καλά -καλά να το καταλάβουν.  Η γραμμή που την υπηρετούν εδώ και τρεις ημέρες με πυρ ομαδόν αρθρογράφοι στα ΝΕΑ, την Καθημερινή και τα γνωστά φιλοκυβερνητικά sites είναι η εξής: «Καλά, αντιλαμβανόμαστε ότι τώρα δεν μπορείτε να συνεργαστείτε με την ΝΔ. Μακρυά, όμως και από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Αν θέλετε σώνει και καλά κάτι να κάνετε, κάντε διμέτωπο». Ξαφνικά εκδηλώθηκε τεράστια ανησυχία για την αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, που ουδόλως τους απασχολούσε, όσο το κόμμα αποτελούσε συστατικό μέρος του αντιΣΥΡΙΖΑ Μετώπου. Η πίεση προς τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ θα είναι ασφυκτική. Ένα δείγμα απο αθλιότητες, εκβιασμούς και απειλές εισέπραξαν αυτές τις ημέρες. Ήταν μόνο η προειδοποίηση. Τα χειρότερα θα ακολουθήσουν αν δεν συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις. Αυτό προφανώς είχε κατά νου ο Αλέξης Τσίπρας όταν ολοκλήρωνε το άρθρο του με την εξής παράγραφο, που πρέπει να ανησύχησε σφόδρα κυβέρνηση και τα συμφέροντα που την στηρίζουν.

Γράφει: «Ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος, η δημοκρατική παράταξη, οφείλει να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα, σύνεση και ανένδοτη δημοκρατική μαχητικότητα αυτό το εθνικής σημασίας στοίχημα. Γιατί οι υπαρκτές διαφορές δεν μπορούν να αποκρύψουν τον κοινό στόχο: την υπεράσπιση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και της ασφάλειας του πολίτη.»

Η κοινή δράση για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας δεν είναι ενα κόλπο, μια παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Δεν αντιπαρατίθεται στην αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Είναι αδήριτη ανάγκη, θα αποτελέσει μια win win κατάσταση για όλη την δημοκρατική παράταξη. Ο συνδυασμός σύνεσης και ανένδοτης δημοκρατικής μαχητικότητας θα ξεπεράσει και τα τελευταία εμπόδια στον δρόμο προς την προοδευτική διακυβέρνηση.
πηγή: news247.gr

* Ο Νίκος Μπίστης είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και συντονιστής της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου