Όλαφ Σολτς: «Σημαντική ομιλία για "σημείο καμπής" στη πολιτική της ΕΕ», θα εκφωνήσει σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος από την Πράγα.

Όλαφ Σολτς, καγεκλάριος Γερμανίας, σημείο καμπής, Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία,

Μια πολύ σημαντική ομιλία που θα σχετίζεται με την αλλαγή στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να εκφωνήσει σήμερα Δευτέρα από την Πράγα, ο καγεκλάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.


Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς αναμένεται να εκφωνήσει σημαντική ομιλία που θα αφορά σημαντική αλλαγή στην πολιτική της ΕΕ κατά την σημερινή επίσκεψή του στην Πράγα.

Η ομιλία του, που εντάσσεται στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψής του στην Τσεχική Δημοκρατία ως επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, θα αναφέρεται σε ένα "σημείο καμπής της ΕΕ" και στις συνέπειές του στο ευρωπαϊκό μπλοκ, δήλωσαν αξιωματούχοι ενόψει της ομιλίας του.

Ο Σολτς είχε χρησιμοποιήσει την έκφραση "σημείο καμπής" προηγουμένως τον Φεβρουάριο για να αναφερθεί στον αντίκτυπο της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία και στην συνεπακόλουθη αλλαγή της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.

Ο Σολτς αναμένεται να εκφωνήσει 60λεπτη ομιλία στο ιστορικό κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου του Καρόλου, το οποίο ιδρύθηκε το 1348 και είναι ένα από τα παλαιότερα στην Ευρώπη. Και η προκάτοχός του στην καγκελαρία Άγκελα Μέρκελ είχε εκφωνήσει ομιλία εκεί το 2008.

Στη συνέχεια ο Σολτς προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Πετρ Φιάλα. Οι συνομιλίες τους αναμένεται να επικεντρωθούν στην ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική, στον περιορισμό της χορήγησης βίζας στους Ρώσους τουρίστες και στις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

Η Τσεχική Δημοκρατία ανέλαβε την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ την 1η Ιουλίου. Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να διεξαχθεί αύριο, Τρίτη, και μεθαύριο, Τετάρτη, και σύνοδος κορυφής της ΕΕ σχεδιάζεται να διεξαχθεί στην Τσεχία στις αρχές του Οκτωβρίου.

Learn More: Food Recipies

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου