"Τριγμοί" στο Μαξίμου, παραιτήθηκαν τα ...πρωτοπαλίκαρα της "Μητσοτάκης ΑΕ", Γρηγόρης Δημητριάδης και Παναγιώτης Κοντολέων!

Γρηγόρης Δημητριάδης, Παναγιώτης Κοντολέων, παραιτήσεις, σκάνδαλο παρακολουθήσεων, Predator, Μαξίμου, Κυρ. Μητσοτάκης, ΣΥΡΙΑΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25,


Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται μετά τις παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ,  Παναγιώτη Κοντολέοντα, για τις διασυνδέσεις Μαξίμου με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων...

Ομολογία ενοχής από το Μαξίμου για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στη χώρα μας αποτελούν οι παραιτήσεις των Γρηγόρη Δημητριάδη, συμβούλου και ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Διοικητή της ΕΥΠ,  Παναγιώτη Κοντολέοντα, παραιτήσεις που έγιναν άμεσα αποδεκτή από τον πρωθυπουργό!

Ένα εικοσιτετράωρο μετά τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών με την δημοσίευση της έρευνας του "Reporters United (σ.σ. και αυτής του Inside story), το πρώτο τσουνάμι εξελίξεων ...οδήγησε τα δυο πρωτοκλασάτα στελέχη του Μαξίμου σε παραίτηση.
 
Μετά από αυτές τις εξελίξεις η δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής είναι μονόδρομος. Η κυβέρνηση παραπαίει και είναι φυσικό αποτέλεσμα όσων έχει κάνει ο Μητσοτάκης. Δεν μπορεί όμως να παραπαίει η Δημοκρατία. Κάθαρση τώρα!

Κυβερνητικές πηγές: Δεν έχει σχέση η παραίτηση με την υπόθεση Predator

Φήμες που κυκλοφόρησαν αμέσως μετά την παραίτηση-βόμβα ανέφεραν ότι η παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, αφορά χειρισμούς της ΕΥΠ, μετά τις καταγγελίες για παρακολούθηση του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, όταν ήταν ακόμη ευρωβουλευτής.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παραίτηση του κ. Δημητριάδη ουδεμία σχέση έχει με το Predator.

Oπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, «μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη. Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτησή του.

«Ο κ. Δημητριάδης», όπως πληροφορούν αρμόδιες πηγές από την κυβέρνηση, «παραιτήθηκε επειδή επί έξι χρόνια δίπλα στον πρωθυπουργό, δέχθηκε πολλές επιθέσεις, που στόχο είχαν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με την κίνησή του επιλέγει να προστατεύσει τον Πρωθυπουργό, δεν θέλει να δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα».


Μάλιστα σημειώνουν πως «είναι γνωστό ότι αυτές είναι θέσεις είναι ηλεκτρικές καρέκλες. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ ο χρόνος παραμονής είναι 1-1,5 χρόνος».

Αλέξης Τσίπρας: Η παραίτηση Δημητριάδη, ομολογία ενοχής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων


«Η παραίτηση Δημητριάδη, ομολογία ενοχής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Ζήτημα Δημοκρατίας
 
Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ομολογία ενοχής. Και σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργού, αντιθέτως τις επιβεβαιώνει.

Κάποια στιγμή λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.
Γιατί εδώ δεν είναι ένα απλό ζήτημα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας.

Και όσο κι αν έχει επιχειρήσει αυτές τις μέρες, με τη βοήθεια των Μέσων Ενημέρωσης που έχουν την 108η θέση σε όλο τον κόσμο να κρύψει ένα μεγάλο σκάνδαλο, το θέμα αυτό, ακριβώς επειδή πρόκειται για ζήτημα Δημοκρατίας, δεν θα μείνει στο σκοτάδι.
Όλα θα έρθουν στο φως.

***
Επισκέφθηκα σήμερα την Επιτροπή Ανταγωνισμού και διαπίστωσα ότι παρά τη θετική πρόθεση των μελών της να διεξάγουν ελέγχους, εδώ και 1,5 χρόνο έχουν στείλει γραπτό αίτημα στην κυβέρνηση προκειμένου να αυξήσουν το προσωπικό για να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τον ρόλο τους και η κυβέρνηση αυτό δεν το υλοποιεί. Αρνείται 1,5 χρόνο τώρα.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού λειτουργεί με το 35% του προβλεπόμενου προσωπικού.
Αν αυτό δεν είναι η απόδειξη του ελλείμματος πολιτικής βούλησης ή αντιθέτως της πολιτικής βούλησης να μην ελεγχθεί η αισχροκέρδεια στην αγορά και να μην παταχθούν τα καρτέλ στην αγορά από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τότε τι άλλο είναι;

Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, τόσο στην ενέργεια, στο ρεύμα, όσο και στα καύσιμα, στη βενζίνη. Και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Ενώ οι τιμές πετρελαίου διεθνώς πέφτουν σε επίπεδα πριν από τον πόλεμο, στην Ελλάδα η τιμή στην αντλία, στα πρατήρια της βενζίνης για τον καταναλωτή παραμένει σε ιστορικά υψηλά. Αυτό επίσης δεν είναι τυχαίο.

Προφανώς η ακρίβεια αυτή, είναι ακρίβεια Μητσοτάκη. Και έχει να κάνει με το έλλειμμα βούλησης πολιτικής της κυβέρνησης να πατάξει την αισχροκέρδεια.»


ΠΑΣΟΚ: «Δεν μας αφορούν οι βαλβίδες αποσυμπίεσης του κ. Μητσοτάκη»


Τις εξελίξεις σχολίασαν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. «Δεν μας αφορούν οι βαλβίδες αποσυμπίεσης του κ. Μητσοτάκη. Επιμένουμε στην ανάγκη να πέσει άπλετο φως στη νοσηρή αυτή υπόθεση της απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και της δράσης του Predator στην Ελλάδα , που υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος» ανέφεραν.

KKE: Οι παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ ούτε ακυρώνουν τις ευθύνες του πρωθυπουργού.


Σε σχόλιό του για τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Οι παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ ούτε ακυρώνουν τις ευθύνες του πρωθυπουργού, στον οποίον άλλωστε λογοδοτούσαν άμεσα τα παραπάνω πρόσωπα, ούτε αναιρούν την αναγκαιότητα να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις.

Πολύ περισσότερο που από τις ίδιες τις παραιτήσεις γεννιούνται νέα μεγάλα ερωτηματικά. Άλλωστε, το θεσμικό πλαίσιο που διευκολύνει τέτοιου είδους πρακτικές είναι πολιτικό ζήτημα που υπερβαίνει τα διάφορα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τον ρόλο της "Ιφιγένειας" για να κρυφτούν οι βασικές πολιτικές ευθύνες»


ΜέΡΑ25: «Ο πρωθυπουργός ως πολιτικός προϊστάμενος των κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέοντα ή οφείλει να κινήσει σε βάρος τους διώξεις ή να παραιτηθεί»


«Οι πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού ήταν να πάρει υπό τον άμεσο έλεγχό του την Κρατική Ενημέρωση και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, κινήσεις που θα ζήλευαν τα πιο κακόφημα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Η πρώτη κίνηση (μαζί με τις διάφορες «λίστες Πέτσα») μάς φιλοδώρησε τη θέση 108 στην κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου. Η δεύτερη κίνηση εξελίσσεται σε βρόγχο για τον Πρωθυπουργό, καθώς ένα παγόβουνο παρακρατικών παρακολουθήσεων λιώνει κάτω από τον ήλιο της ελάχιστης δημοσιογραφικής έρευνας που ξεφεύγει από την κυβερνητική μέγγενη.

Ό,τι και να λέει η Κυβέρνηση και οι “πηγές” της, προσπαθώντας να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες του Πρωθυπουργού, είναι σαφές ότι η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για την εμπλοκή του στις υποκλοπές, και του Διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα, έχουν να κάνουν με τις παράνομες παρακολουθήσεις και επισυνδέσεις, μέσω λογισμικών όπως το Predator που η ίδια η Google εκτιμούσε με μεγάλη βεβαιότητα ότι το έχουν προμηθευτεί ελληνικοί κυβερνητικοί φορείς.

Ήρθε η ώρα ο κ. Μητσοτάκης να πληρώσει το τίμημα του υπερσυγκεντρωτισμού του. Η ευθύνη δε νοείται να σταματά στους «από κάτω». Ο Πρωθυπουργός οφείλει άμεσα είτε να κινήσει τις σχετικές διώξεις είτε να παραιτηθεί. Άλλος δρόμος για τον Πρωθυπουργό και την Μητσοτάκης Α.Ε. δεν υπάρχει, όταν αναδεικνύονται τόσο σοβαρά “παιχνίδια” με την ίδια την δημοκρατία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου