Σε ηλικία 96 ετών απεβίωσε η βασίλισα της Βρετανίας Ελισάβετ Β' - Νέος Βασλιάς ο Κάρολος ο Γ'

βασίλισσα Ελισάβετ Β',

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, η βασίλισσα πέθανε «ειρηνικά» στην βασιλική οικεία στο Balmoral της Σκωτίας το απόγευμα της Πέμπτης.


Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ Β' σε ηλικία 96 ετών όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το Μπάκιγχαμ. Ο μεγαλύτερος γιος της, ο 73χρονος Κάρολος, γίνεται αυτομάτως βασιλιάς. H Ελισάβετ ήταν η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ



Η πρώτη δήλωση του Κάρολου Γ' ως Βασιλιά της Βρετανίας μετά το θάνατο της μητέρας του




Ο Κάρολος, λίγη ώρα μετά το θάνατο της μητέρας του εξέδωσε την πρώτη του ανακοίνωση ως νέος Βασιλιάς της Βρετανίας. 

«Ο θάνατος της αγαπημένης μου Μητέρας, της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας, είναι μια στιγμή της μεγαλύτερης θλίψης για εμένα και για όλα τα μέλη της οικογένειάς μου.

Θρηνούμε βαθύτατα τον θάνατο μιας αγαπημένης κυρίαρχης και μιας πολύ αγαπημένης μητέρας. Γνωρίζω ότι η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, τα Βασίλεια και την Κοινοπολιτεία και από αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πένθους και αλλαγής, η οικογένειά μου και εγώ θα παρηγορηθούμε και θα συντηρηθούμε από τη γνώση μας για τον σεβασμό και τη βαθιά στοργή στην οποία είχε τόσο ευρέως η Βασίλισσα».

Το βασιλικό ζεύγος, Κάρολος Γ' και Καμίλα, θα παραμείνει στο Balmoral απόψε και θα επιστρέψουν την Παρασκευή στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου