ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο Ερντογάν επικήρυξε τον μπασκετμπολίστα του NBA, Ενές Καντέρ, για 10 εκατ. τουρκικές λίρες!

Τουρκική κυβέρνηση, Ρ. Τ. Ερντογάν, επικήρυξη, Ενές Καντέρ,
Ο τουρκοαμερικάνος ex-NBA μπασκεμπολίστας Ερνές Καντέρ

Η Τουρκική κυβέρνηση επικήρυξε τον Ενές Καντέρ για 10 εκατ. τουρκικές λίρες (532.000 δολάρια) με την κατηγορία ότι είναι "πολέμιος του προέδρου Ερντογάν"!

Επικηρύχθηκε ως καταζητούμενος τρομοκράτης από την τουρκική κυβέρνηση ο διάσημος Τούρκος μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ.

Η Άγκυρα υπόσχεται αμοιβή 10 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του free agent στο ΝΒΑ, ο οποίος θεωρείται πολέμιος του προέδρου Ερντογάν και επικριτής των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Turkish Minute, το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε τη «Λίστα Καταζητούμενων Τρομοκρατών», στην οποία περιλαμβανόταν ο 30χρονος NBAερ, Ενές Καντέρ, με την κατηγορία ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνηση έβαλε μάλιστα αμοιβή 10 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών -- που ισοδυναμεί με περίπου 532.000 δολάρια ΗΠΑ -- για όποιον βάλει τον Καντέρ πίσω από τα... κάγκελα.

«Δεν είμαι ο μόνος. Υπάρχουν τόσοι πολλοί αθώοι δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, αθλητές, ακτιβιστές και εκπαιδευτικοί σε αυτή τη λίστα. Τώρα η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της τουρκικής κυβέρνησης», ανέφερε ο Καντέρ στις πρώτες του δηλώσεις.

Ο Ενές Καντέρ επέκρινε τον Ερντογάν όλα αυτά τα χρόνια, αναφέροντας προηγουμένως τον Τούρκο ηγέτη ως «δικτάτορα» και τον «Χίτλερ του αιώνα μας».

«Λόγω της πλατφόρμας μου, όποτε λέω κάτι, πηγαίνει παντού και η τουρκική κυβέρνηση το μισεί αυτό», δήλωσε ο Καντέρ στη NY Post αυτή την εβδομάδα. «Το έχουν βαρεθεί και είπαν "Φτάνει πια" και κάνουν ό,τι μπορούν για να μου κλείσουν το στόμα».

Ο Καντέρ, ο οποίος άλλαξε νόμιμα το όνομά του σε Ενές Καντέρ Freedom, πέρασε 13 σεζόν στο ΝΒΑ ... παίζοντας για τους Τζαζ, Θάντερ, Νικς, Μπλέιζερς και, πιο πρόσφατα, τους Σέλτικς τη σεζόν 2021-22, ενώ έγινε πολίτης των ΗΠΑ το 2021.

Η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και χρόνια να τον φιμώσει. Τώρα, ωστόσο, ανησυχεί για την ασφάλειά του, πιστεύοντας ότι θα είναι πλέον στόχος όχι μόνο της κυβέρνησης.

«Αυτό το κάνει τόσο επικίνδυνο», τόνισε ο Καντέρ στην Post.

«Πριν από την επικήρυξη, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούσαν τους ανθρώπους στη λίστα, αλλά τώρα όλοι τους κυνηγούν γιατί θέλουν τα χρήματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου